Elena Vaitsu zvezda serije “Brusko”: Od neznanke sa sela preko noći sam osvojila male ekrane

Članak objavljen: 22.06.2014 u 11:00 časova

Crnokosa lepotica Elena Vaitsu (27), junakinja popularne grčke serije “Brusko” na TV Prva, napravila je pre pola godine pravu pometnju u tamošnjem glumačkom svetu, pojavivši se doslovno niotkuda. Osim što je talentom zadivila publiku ispred malog ekrana, ni Elenina mediteranska lepota i temperament nisu ostali neprimećeni, pa su veoma brzo po početku snimanja “Bruska” otpočela govorkanja da se između nje i glavnog glumca Andreasa Jorga rasplamsala romansa.

Elena je odrasla u središnjem delu Grčke. Rodnog kraja uvek se seća sa nostalgijom, ali ne krije da joj je životni san bio da se preseli u Atinu.

- Detinjstvo mi je bilo lepo, ali dosadno. Nismo imali pozorište, bioskop, prodavnice… Mladost sam provela u pravom selu, sanjajući o tome da pobegnem iz njega i što pre se dokopam svetla velegrada - iskrena je Elena.

Želja za selidbom u urbanije krajeve, međutim, nije bila povezana sa maštanjem o tome da stane pred kamere. Bilo joj je dovoljno da bude i obična radnica u butiku, ali sudbina je imala druge planove.

- Prvobitno sam maštala da budem nuklearni fizičar. Zatim sam zavolela advokatski poziv, ali me je život, ipak, odveo ka ekonomiji pa sam studirajući ekonomsko pravo spojila te dve ljubavi - priča glumica, koja je prve glumačke korake napravila sasvim slučajno. Bilo je to na prvoj godini studija, kada je, željna svega što nije imala u selu, otišla da pogleda pozorišnu predstavu. Oduševljena, potražila je glumce iza scene kako bi im čestitala i prenela utiske, a oni su joj predložili da se i sama oproba u amaterskoj glumačkoj grupi.

- Od tada krećem da “vozim” život na dva koloseka. Na jednom sam nizala položene ispite, a na drugom imala pozorišna gostovanja širom Grčke. Budući da sam glumu doživljavala kao hobi, zaposlila sam se kao računovođa u međunarodnoj kompaniji, ali ubrzo sam shvatila da je gluma moj životni poziv - priseća se Vaitsuova.

I uloga Meline u “Brusku” takođe ju je sama pronašla. Producenti su je zapazili u pozorištu, pozvali na audiciju i posle probnog snimanja javili joj da im odgovara.

- Tako sam od neznanke sa sela preko noći osvojila male ekrane. Nisam postala poznata ni kao glumica, a već sam se smešila sa naslovnih strana, i to kao Andreasova nova devojka – završava životnu ispovest Elena, čije srce, bar za sada, nije osvojio nijedan muškarac.

Izvor: Novosti

Povezane vesti:

Milica Mihajlović: Humor je beskrajno važan za opstanak
Šok: Zašto Berguzar Korel napušta glumu?
Iza kulisa serije “Brusko”: Svetski hit – al’ zamalo!
Andreas Georgiou: Život obeležen sidom!

Ostavi komentar