Grčka telenovela “Brusko” na Prvoj: Vanvremenska storija o Romeu i Juliji

Članak objavljen: 28.04.2014 u 14:33 časova


Od ponedeljka radnim danima u 16h na TV Prva

Grčka telenovela “Brusko” donosi romantičnu priču o zabranjenoj ljubavi i oživljava nam vanvremensku storiju o Romeu i Juliji.

Ahil je mladić sa Kipra koji se zaljubljuje u Melinu, devojku sa Krita. Njih dvoje pronašli su sreću, ali tu ljubav ne odobravaju njihove porodice koje će učiniti sve da ih razdvoje za sva vremena. Ahil i Melina moraće da se izbore i sa kulturnim razlikama svojih sredina.

Zaplet počinje u Atini u jednom baru gde dvadesetpetogodišnja Melina (Elena Vaitsu) proslavlja devojačko veče pred udaju za Sifisa (Apostolisa Totsikasa) svog dugogodišnjeg mladića sa Krita. U istom baru naći će se i tridesetogodišnji Ahil, koji se opušta u društvu brata i drugova sa fakulteta. Ahil će ponuditi budućoj mladi takozvano “Brusko” vino i od tog trenutak njih dvoje će “izgubiti glavu” jedno za drugim. Sledećeg jutra kada alholol ispari i kada se glave ohlade, Melina će se brže-bolje posramljena pobeći na Krit kako bi nastavila pripreme za venčanje.

Iako je Ahil neće potražiti, jer se neće sećati njenog imena, sudbina će ih ponovo spojiti. Upravo vino “Brusko” biće razlog da se njihove dve porodice sastanu nakon nekoliko godina. Kada se ponovo budu videli, stast između Ahila i Meline će se rasplamsati tolliko da više neće mariti za fatalne posledice do kojih njihova veza može dovesti.

Serija je snimana na Kritu i Kipru, pa će gledaoci putovati i uživati u pejzažima ovih božanstvenih ostrva. Većina scena snimana je na predivnim poljima vinove loze na Kipru, slikovitim ulicama prelepog grada Hanja, u bogataškim kućama Nikozije i uzbudljivim plažama Krita.
Uloge: Eleni Vaitsu, Andreas Geogius, Apostilos Totsikas, Evelina Papoulas, Entoni Karistinos

Karakterizacija likova

Melina (Eleni Vaitsu) – rođena je na Kritu ali je odrasla u Atini. Moderna devojka koja je studirala u Parizu i u svom rodnom mestu se bavi kulturnim problemima Krita. Ona je jednostavna, osećajna i stidljiva. Sa 16 godina se zaljubila u Sifisa za koga se kasnije i udaje. Ali pravu ljubav i strast osetiće tek kasnije kada upozna Ahila.

Ahil (Andreas Georgius) – Najmlađi sin porodice Mateu. Studirao je ekonomiju u Londonu. Širokih nazora, beskompromisan i u duši boem. Ruši tabue i predrasude. Nije tip kojim lako žene mogu manipulisati. Krase ga vedrina, optimizam I saosećajnost sa radnicima u svom vinogradu.

Sifis (Apostolis Totsikas) – Melinin suprug, poreklom Krićanin, tradicionalno vaspitan. Sifis skriva tajnu koju zna samo njegova setra. Rođeni je lider, ambiciozan, i sa strašću radi sve čega se lati. Veruje u instituciju braka i nada se da će i sam jednog dana sa Melinom imati veliku porodicu sa mnogo dece. Melina je njegova jedina ljubav.


Autor: Life Content

Povezane vesti:

Razvod na način Keri Bredšo
Nova domaća hit serija “Nemoj da zvocaš” od jeseni na malim ekranima
“Paramparčad”: Nova turska serija na našim ekranima
Večeras u seriji “Sinđelići”: Sinđelićima stiže pismo iz Beča

Ostavi komentar