Iza kulisa serije “Odbačena”: Niko nije nezamenljiv!

Članak objavljen: 02.06.2013 u 20:07 časova


Bolivudska maratonska i višestruko nagrađivana sapunica “Odbačena” prikovala je srpske gledaoce za male ekrane, postavši gledanija i od “Male neveste”. Indijska publika takođe je sjajno prihvatila priču o “prijateljicama” Ići i Tapasji, te je ovaj projekat već dugo u vrhu tamošnjih lista gledanosti. Emitovanje je počelo krajem 2008. godine, do sada je prikazano više od 1.100 uzbudljivih epizoda, producenti zadovoljno trljaju ruke i poručuju da se kraj ne nazire! Zanimljivo je da je u početku bilo planirano da prva etapa serije traje svega tridesetak nastavaka, ali kada su čelnici produkcijske kuće videli da publika sjajno reaguje na devojčice Sparš Kančandani i Ištu Pančal, koje su igrale Tapu i Iću, odlučeno je da se devojčice u projektu zadrže “malo” duže, pa su tako one bile glavne zvezde u čak 118 epizoda. Snimanje serije obeležio je odlazak glavnih zvezda Nandiša Sandua i njegove supruge Rašmi Desai, koja se na kraju ipak vratila na set uprkos muževom protivljenju, o čemu smo već pisali. Međutim, fanove su najviše šokirale spekulacije da će Tina Duta, koja u seriji igra dvostruku ulogu, biti zamenjena. Prema glasinama iz tamošnjih tabloida, producenti više ne mogu da trpe njenu bahatost, pa su navodno već kontaktirali popularnu Pratišu Banerdži i ponudili joj da bude Tinina zamena.

Ne idem nikud!


Popularnoj Tini dosadili su napisi da napušta seriju. “Takve priče mediji plasiraju otprilike na svaka tri meseca. Ne znam otkud im to da su producenti ljuti na mene. Zapravo sam ja ta koja treba da bude kivna na njih. Nisam želela da govorim o ovome, ali duguju mi 50.000 dolara. Ako sam bahata jer tražim ono što mi pripada, u redu”, ispričala je simpatična Tina, dodajući da ni u jednom trenutku nije razmišljala da napusti seriju. “Ostajem u sapunici do samog kraja. Lik Iće je nažalost morao da umre, ali ne treba zaboraviti da ja igram i lik njene osamnaestogodišnje kćerke Meti, koja će u nastavku biti u centru zbivanja”, rekla je ona. Duta je istakla i da joj je laknulo jer više ne mora da igra dvostruku ulogu: “Nije lako igrati dva potpuno drugačija lika. To zahteva mnogo napora, ne samo kada je u pitanju učenje scenarija, već i spremanje za scene – provodila sam sate u šminkernici i presvlačila se više puta dnevno”, otkrila je bolivudska lepotica. Njena navodna zamena, Pratiša Banerdži, našla se u čudu kada su je novinari pitali da li zaista ulazi u “Odbačenu”: “Nisam znala da Tina uopšte razmišlja da napusti projekat. Još me niko nije kontaktirao povodom toga, sve su to samo glasine”, prokomentarisala je kratko Banerdžijeva, koja je nedavno ražalostila fanove napustivši “Malu nevestu”. I dok spekulacije o Tini i Pratiši ne prestaju, mediji se osvrću i na druge tračeve koji su pratili snimanje “Odbačene”.

Vikas (ni)je bolji od Nandiša


Kada je Nandiš Sandu odlučio da napusti “Odbačenu”, jer čelnici produkcijske kuće navodno nisu želeli da mu povećaju honorar, producenti su bili sigurni da neće naći glumca koji će tako dobro igrati Vira. Zbog toga u početku nisu ni razmatrali mogućnost da lepuškasti glumac bude zamenjen – bilo je planirano da Vir umre. “Istina je da će Vir umreti, niko me neće zameniti”, otkrio je Sandu nedugo pre nego što je snimio poslednje scene. Međutim, produkcija se u međuvremenu predomislila! Angažovan je Vikas Bala, koji je za svoje učešće u seriji tražio znatno manje novca od kolege. Iako je publika u početku negodovala zbog zamene, na kraju je ipak sjajno prihvatila Vikasa, a po internet forumima mogu se pročitati komentari da je Bala mnogo bolji od Sandua, te da su mnogi tek nakon njegovog dolaska zavoleli lik Vira.

Nikad dosta gledalaca!


Mada serija od starta ima svoju vernu publiku, producenti sve vreme nastoje da privuku još gledalaca. Zbog toga su angžovane mnoge popularne bolivudske zvezde. Među njima je bio i lepotan Šarad Kelkar, koji je igrao Satju u epizodama koje naša publika trenutno gleda na Prvoj TV. Mada je bilo planirano da njegov lik ostane u seriji do samog kraja, šuška se da je glumac od producenata tražio honorar veći od onog koji su dobijali Vikas Bala i Tina Duta, pa je postignut dogovor da se njegov lik zadrži u svega šezdesetak epizoda, na opšte nezadovoljstvo publike. Sa druge strane, angažovan je i zgodni Mrunal Džejn, Hiten iz serije “Bandini”, a transformacija njegovog lika od dobrice do zloće šokirala je gledaoce, dok je popularnost serije skočila, što je producentima i bio cilj.

Povratnici-pokajnici


Odlasci glumaca iz indijskih sapunica uobičajeni su, ali ne i njihov povratak na set. “Odbačena” je u ovom slučaju izuzetak. Naime, pored Rašmi Desai koja je seriju napustila zbog ljubomornog supruga, a potom se pognute glave vratila i zamolila producente da joj daju drugu šansu, isto je učinio i Gaurav Čopra. Glumac koji igra Ratoda napuštao je seriju čak dva puta, ali producenti su ga svaki put dočekivali raširenih ruku kada je odlučio da se vrati, jer je njegov lik naišao na sjajan prijem kod publike. U seriju se vratio i Šarhan Sing, koji je igrao Tapasjinog dečka Sida, ali i Rohit Kurana, koji se sjajno snašao u ulozi Vanša. Međutim, zanimljivo je da se Rohit u seriju vraća u potpuno drugoj ulozi – budući da je Vanš mrtav, Rohit će udahnuti dušu novom liku. “Gledaoci su plakali kada je Vanš umro, ali novi lik će im sigurno izmamiti osmeh na lice”, rekao je Kurana.

Tekst: Life Content

Povezane vesti:

Prijatelj “Male neveste” objavio šokantne detalje o smrti glumice
Ovako je izgledao poslednji dan “Male neveste”
Ljubavna priča koja stoji iza smrti “Male neveste”
Zvezda serije “Mala nevesta” pronađena mrtva

2 komentara

  1. mm je ostavio komentar 02/06/2013 u 22:24

    Ako Ica umire,koja je svrha serije????????

  2. Ica Cica Mica Zavrsena Prica je ostavio komentar 30/08/2013 u 19:51

    pa sada je prica na icinu kci Miti i na tapasijinu kci Muktu…………….poenta price je kako da budes odbacena…nesto tako ……mislim fuj i bljak

Ostavi komentar