Zvezda serije “Odbačeno siroče”: Želim da postanem doktorka

Članak objavljen: 05.07.2015 u 13:47 časova

Fenomeni poput dužničkog ropstva i prodaje dece iz siromašnih porodica seoskim bogatašima za nas su gotovo strani. Ipak, za milione vršnjaka mlade indijske TV zvezde Spandan Čaturvedi, junakinje “Odbačenog siročeta”, nove mamutske sapunice koja je pre dva meseca na Prvoj nasledila legendarnu “Odbačenu”, takav život je realnost. U ekskluzivnom intervjuu za “TV novosti”, ova sedmogodišnja TV diva, čija harizma opčinjava na prvi njen osmeh, uvodi nas u svet iza kulisa serije koja ju je proslavila, otkriva nam surovu indijsku stvarnost, ali i zbog čega je baš vrcava Čakor uloga koja je zadobila njenu neiskvarenu dečju ljubav.

- Čakor je devojčica. Baš kao i ja. Voli igru, smeh, prirodu i druženje. Ne razume svet odraslih i sve ono što ga čini sumornim i teškim. Život je za nju samo razlog da sutra bude još srećnija. Čak i kad shvati da su je izdali oni u koje je imala najviše poverenja – započinje priču o roli koju je u početku videla kao još jedan, treći po redu posao, a koji je danas njen način života. Mada je život pred kamerama sada njena svakodnevica, Spandan je, ipak, tek devojčica. I, kako kaže, ponekad joj nedostaje bezbrižnost detinjstva koje joj je oduzeto onog dana kad je stala pred reflektore. – Za mene je Čakor značila igru i radost. Otkad je u seriji ona krenula u školu, postala mi je mnogo draža, jer sam se poistovetila sa njom. Međutim, kako odmiču epizode, sve je manje slobodnog vremena, a ono malo, koje ugrabim u pauzama između dve scene, koristim za druženje sa kolegama, drugarima i vršnjacima Jašom (Aditija), Tašin (Imli) i Vahidom (Vivan). Crtamo, zamišljamo šta ćemo biti kad porastemo i izmišljamo neke naše igre. Ipak, volela bih da još malo budem obično dete – poručuje junakinja šoua čija je glavna tema borba protiv eksploatacije dece u Indiji. Poznato je da su indijske sapunice industrija zabave, ali i prosvećivanja tamošnjeg društva, sa ciljem reformisanja zaostalih delova te zemlje. “Odbačeno siroče”, još jedan je u nizu televizijskih projekata koji se bavi gorućim socijalnim temama, a budućnost miliona nezaštićene dece jedno je od najvažnijih.

- Žao mi je što u mojoj zemlji postoje deca mojih godina, i mlađa, koja nikad nisu imala priliku da ih roditelji vole, onako kako mene vole mama i tata. Zbog svih onih koji su prve dane dočekali u ropstvu, glumim i volim Čakor. Ona je simbol borbe i nade za sve nas – iskrena je Spandan, koju roditelji redovno prate na snimanja. Iako je Kolorsova TV mašinerija poznata po ne tako humanim uslovima za rad, nova bolivudska princeza kaže da joj posao ne pada teško. – Uvek postoji način da prekratiš vreme na setu, a glumu doživljavam kao veliku avanturu. Kad mi dosadi, ili kad se umorim, odem do kuhinje i spremim brzi obrok za sebe i tatu. Jesam još mala, ali majka me je već naučila da pripremim mnoga njena jela koja volim. Najviše uživam u domaćoj začinjenoj hrani, ali volim i testenine i picu – uz neizbežan osmeh odgovara Spandan, pripremajući se za sledeću klapu. A posle toga, pravac u školu.

- Imam osećaj da sam ceo dan okružena prijateljima. Ovde su to drugi glumci, a u školi me čekaju moji stari drugari. I oni prate seriju. Svi dečaci me zovu Čakor, a samo devojčice mojim pravim imenom. Ne smeta mi to što sam glumica. Volim da sam pred kamerom i u centru pažnje. Često delim autograme. I to je jedan od razloga zbog kojih volim ovaj posao. Nadam se da ću uskoro dobiti priliku, i da ću poput mojih idola zaigrati u nekom filmu – priželjkuje Spandan šansu za pet minuta na velikom platnu, iako je već sigurna da se u budućnosti neće baviti glumom. – To je lep poziv, ali želim da pomognem mom narodu još više. Sanjam o tome da postanem doktor i izlečim svu bolesnu decu u Indiji. To jestvarno važan posao – odlučna jemlada bolivudska zvezda,spremna za velike izazove.

To što je baš “Odbačeno siroče” nasledilo popularnu “Odbačenu”više je od puke slučajnosti.
- Pre Čakor, odigrala sam još nekoliko uloga. Donedavno, najdraža mi je bila moja Gunđan, čiji sam lik tumačila u sapunici “Vira”.Glumila sam, takođe, i malu Madhubalu. A zatim je na red došla moja životna uloga. Čakor i “Odbačeno siroče” zavolela sam jer me je to iskustvo mnogo podsećalo na put kojim je pre sedam godina pošla moja rođaka Sparš Kančandi, prva Ića. Uz nju sam ušla u svet glume već sa dve godine, kad sam je pratila na snimanja. Tad sam poželela da budem kao ona – priznaje mlada glumica.

Izvor: Novosti
Foto: Promo

Povezane vesti:

Danas u seriji “Odbačeno siroče”: Arđan i Kangan odlaze iz Azadganđa
Danas u seriji “Odbačeno siroče”: Arđun spasava Bagiju iz požara
Danas u seriji “Odbačeno siroče”: Arđun saznaje da je Teđasvani kriva za Kanganinu nesreću
Danas u seriji “Odbačeno siroče”: Aditja i Ada su razočarani Išvarovim ponašanjem

Ostavi komentar