Kraljica telenovela: Ostvarila sam sve snove

Članak objavljen: 11.06.2016 u 15:00 časova

Kraljica telenovela, Talija, o večnom osmehu, formuli sreće, godinama…

Mada je osmeh oduvek bio njen zaštitni znak, čini se da je on tek sad, na pragu 45. godine (puni 26. avgusta), odraz kompletno ostvarene žene. Za Arijadnu Sodi Mirandu, celom svetu poznatiju po svom drugom imenu – Talija, može se reći da ju je život posle 37 godina blistave muzičke i glumačke karijere, upravo zahvaljujući nesebičnom širenju pozitivne energije, nagradio svim životnim blagodetima. Nekadašnja kraljica telenovela (“Marimar” i “Rosalinda”) raduje se, kako kaže, kao malo dete reakcijama obožavalaca na pesme sa novog albuma “Latina” (izašao 6. maja), ali i završetku radova na modnoj kolekciji. Ipak, latinoamerička Madona, kako je tamošnji mediji oslovljavaju, priznaje da joj osmeh danas prvenstveno “crtaju” njena deca – ćerka Sabrina (8) i sin Metju (4), te suprug i bivši predsednik “Soni mjuzika” Tomi Motola, sa kojim od udaje pre 16 godina živi u Njujorku.

- Otkad znam za sebe ne skidam osmeh sa lica, jer volim da se smejem i ne doživljavam život previše ozbiljno. Danas, mogu da me kritikuju, da mi sude… nije me briga! Za mene je život velika šala. Treba se smejati i provesti vek u veselju - poručuje Talija, dodajući da se nikad nije sigurnije osećala kao u petoj deceniji života. – Osećam da sam ženstvenija, sigurna 100 odsto u ono što hoću i što neću, kao i u to sa kim volim da provedem dan i sa kim ne želim da se sretnem, šta tražim od života a šta bih izbegla. Ranije je moj odgovor za sve bio “da”, a danas mi pričinjava veliko zadovoljstvo kad uz osmeh mogu da kažem “ne”. Zato što cenim sebe i radim isključivo ono što mi srce kaže. Shvatila sam da ne moraš da pristaneš na nešto što ne želiš da bi bio dobar čovek. Biti dobar sa sobom, to je jedini kompromis u mom rokovniku života.

Sa skoro četiri decenije karijere, Talija priznaje da je najviše “da” na svoju štetu izgovorila u poslu. Zarad devojačkih snova, a zbog neiskustva, prihvatala je svaki projekat plašeći se da ukoliko odbije neki – ponude više neće stizati na njenu adresu. Kasnije je shvatila da je to bio neopravdan strah, te da svakog od nas čeka njegovih pet minuta.

- Moja mama je znala da kaže: “U sveca koga niko nije video, niko i ne veruje”, a ja sam joj odgovarala: “Svecu koji je obožavan, pale se sve sveće ovog sveta”. Bila je to naša bitka između “možeš da biraš” i “moram da prihvatim”. Danas radim isključivo ono u čemu vidim svrhu ulaganja svog vremena - ističe talentovana umetnica, koja i u zrelim godinama slovi za atraktivnu ženu. Ona o sebi, pak, ne razmišlja na taj način. Niti je ikada u svom odrazu u ogledalu videla seks-simbol.

- Oduvek sam privatno bila devojka iz komšiluka. Tako su me doživljavali i ljudi iz mog okruženja. I danas se iznenadim svojim zavodljivim izdanjima na fotografijama, jer to nisam ja. Kad se našminkam, doteram i stanem pred kamere, iz mene izađe moj alter ego. Famozna Talija čije čari nikad nisam koristila u privatnom životu - priznaje ova uspešna poslovna dama, koja se, za razliku od mnogih vršnjakinja, ne stidi godina. - Daleko od toga da pričam na sva zvona koliko ih imam, ali verujem da kad proživiš nekoliko života u jednom, moraš da budeš ponosan na svoje bitke i ožiljke. Ne brinu me godine koliko činjenica da od obaveza možda neću stići da posetim sva ona mesta o kojima sam maštala. Zahvaljujući poslu, upoznala sam mnogo različitih kultura i ljudi. Ali sve je to bilo na brzinu, bez predaha. Želja mi je da vidim Kinu, sveti grad Inka Maču Pikču, ostrva Galapagos, Kambodžu… Da odem tamo na odmor i uživam u trenutku, ali za to ću morati da sačekam da mi deca završe školu - završava Talija.

U godini predsedničkih izbora u SAD, čiji maraton trči i prema Meksikancima negativno nastrojen Donald Tramp, Talija je izdala album “Latina”. Pevačica, koja je odlazaćem predsedniku Baraku Obami “pevala na uvce”, otkriva da naslov CD ne nosi skrivenu političku poruku, ali je konstatovala da glasovi Hispanoamerikanaca (52.000.000 ljudi, iliti 17 odsto od ukupnog broja stanovnika) biraju šefa Bele kuće.

- Moćna smo masa koja je došla u SAD da potraži šansu i da radi. Upravo smo mi zaslužni za dolazak Obame na mesto predsednika. Poslednja karika koja mu je nedostajala da bi pobedio bila je naša podrška. Zato poručujem mojim Latinoamerikancima da izađu na izbore i glasaju kako ne bi za predsednika dobili onog ko ih ne voli - iskrena je Talija.

Izvor: Novosti
Foto: Instagram

Povezane vesti:

Latino zvezda izgleda fenomenalno i u petoj deceniji života
Meksička zvezda telenovela obradila Severinin hit (VIDEO)
Ponovo na malim ekranima: Povratak kraljice telenovela
Već viđeno: Talija kopirala koleginicu?! (VIDEO)

Ostavi komentar