Mario Kasas ponovo zaljubljen: Suđeno je bilo da se sretnemo!

Članak objavljen: 26.02.2016 u 15:00 časova

Mario Kasas o novom filmu „Palme u snegu”, razlogu zašto je neodoljiv damama i rediteljima: Rešio sam da, pre nego što me se publika i filmadžije zasite, učestvujem u što više dobrih projekata…

U vreme „Buđenja sile”, sedmog nastavka legendarnih „Zvezdanih ratova” koji već dva meseca nema konkurenciju u bioskopima širom sveta, zabranjenoj ljubavi rođenoj pod „Palmama u snegu” pošlo je za rukom da razoruža „čedo” Džordža Lukasa i pobedi ga u španskim bioskopima. S vernom vojskom od čak 2.500.000 gledalaca, pretežno ženskog pola.

Nova melodrama reditelja Fernanda Gonsalesa Moline, koji je potpisao filmski hit serijal „Tri metra iznad neba” i „Želim te” (u ponedeljak na Pinku 2), sa Mariom Kasasom (29) u glavnoj ulozi, vratila je i na ovdašnje veliko platno najpopularnijeg španskog glumca. Posle role neodoljivog buntovnika Aćea, koji je zaludeo i naše dame, zvezda popularnih serija „Pakov svet”, „SMS” i „Barka” u ekskluzivnom intervjuu kaže da mu je Kilijan otvorio novo poglavlje u karijeri. Osim što mu je skinuo etiketu tinejdž-idola, pomogao mu je da pronađe emocije za koje dosad nije znao.

- „Palme u snegu” donose dirljivu priču o zabranjenoj romansi, sudaru dveju kultura tokom istorijskog previranja u poslednjim godinama kolonijalne Gvineje, i to sa mnogo strastvenih scena. Film dočarava sudbonosno putovanje mladića Kilijana, koji je sneg na Pirinejima zamenio nepreglednim plantažama kakaoa na ostrvu Bioko. Tamo će spoznati istinsku ljubav. Zaljubiće se u domorotkinju Bisilu, ali njihova veza biće zabranjena. Upravo ta borba za sreću pretvoriće ga u muškarca. Sniman na atraktivnim plažama na Kanarskim ostrvima, u centralnim afričkim zemljama i Kolumbiji, film je pravi spektakl koji će vas ostaviti prikovane za stolice – otkriva Mario, dodajući da su „Palme” samo u Španiji zaradile skoro duplo više od uloženog budžeta od 10.000.000 evra.

Verujete li da i danas postoji ljubav za ceo život? Da li je moguće voleti nekoga istim žarom do sudnjeg dana?
- „Palme u snegu” snimljene su prema istoimenom romanu spisateljice Lus Gabas, koja je inspiraciju pronašla u svedočanstvima naših predaka. Onih koji su sreću potražili u Gvineji. Sudbina Kilijana i Bisile jeste fiktivna, ali slične nesrećne ljubavi su u njihovo vreme bile svakodnevna pojava. Zamislite situaciju u istorijskom prevratu tokom proglašenja Republike Gvineje, kad je tek oformljena vlast donela dekret po kojem je Špancima naređeno da napuste zemlju, a pripadnicima tamošnjeg naroda zabranjen odlazak. Reke suza mnogih porodica i njihove nemoći pred neizbežnim rastankom. Kad nisi u stanju da otplačeš odlazak voljenog bića, ili da, jednostavno, preživiš, jer da zaboraviš ne možeš. Ti ožiljci su večni, pa samim tim i te ljubavi. Verujem u ljubav za ceo život. Ali, čini mi se da su danas one velika retkost, dok nam je sve drugo predimenzionirano. I očekivanja, i ljubomora, i zavist, i gordost… a osećanja su nam mizerna.

Čak 14 filmova, uz seriju „Barka”, snimili ste za samo šest godina. Osim u „Palmama u snegu” gledaćemo vas ovog proleća i u ostvarenjima „Moja velika noć” i „Toro”, a vi već uveliko igrate u novom filmu Alekse de la Iglesije „Bar”. Kako ste uspeli da svojih pet minuta pretvorite u pet godina?
- Tempo jeste udarnički, ali rešio sam da, pre nego što me se publika i filmadžije zasite, učestvujem u što više dobrih projekata s kvalitetnim režiserima. Nikad mi nije dosta izazova. Glumu doživljavam kao igru, kroz koju se suočavam sa strahovima i nesigurnošću po pitanju mnogih stvari. Trudim se da razrežem konce šablona u koje žele da me upakuju. Moja karijera je oduvek bila raznolika. Red komedije, red trilera, red drame. To je moto za koji se borim, kako bih izašao iz kalupa večitog zavodnika čiju titulu su mi nadenuli „Tri metra iznad neba”, „Želim te” i „Barka”. Bile su to ulickane role stvorene da se svide konkretnoj publici, kroz šta su na početku karijere prošli Marlon Brando i Džejms Din. To su uloge koje vas obeleže, ali obično glumci koji ih igraju, nemaju nikakve veze s njima.

Stižete li da se odmorite od tolikog posla?
- U slobodno vreme trudim se da što više putujem. Sednem u auto, obično tokom leta, i vozim se bez cilja. Volim da odem do mora, gde surfujem i opuštam se na divljim plažama, ili se družim s porodicom. Imam brata od godinu dana, i ne želim da propustim ništa u vezi s njegovim odrastanjem. Volim da budem okružen najmilijima. Tokom godine snimam filmove u različitim zemljama i gradovima, pa retko viđam porodicu.

Ima li u vašem zgusnutom rasporedu mesta za povratak na mali ekran?
- Televizija me je stvorila, dopustila mi da pokažem talenat i da ga usavršavam na svojim grešakama. S druge strane, film mi je omogućio da uživam u projektima u koje mogu dublje da „uronim”. Serija vam dopušta svega nedelju ili dve da se pripremite za ulogu, a kad je reč o filmu – on pruža mogućnost da bez pritiska pročitate scenario, uđete u karakter lika i radite na njemu s režiserom i kolegama – i po nekoliko meseci. Koliko god sam zauzet filmskom karijerom, radujem se povratku na mali ekran. Doduše, više neću biti u mogućnosti da snimam maratonske projekte, ali zainteresovan sam za mini-seriju.

Atraktivnom Špancu suđeno je, izgleda, da se zaljubi u skoro svaku partnerku s kojom deli kadar u filmu. Posle velike romanse s Marijom Valverde, čiji je krah od pre godinu i po punio stranice tabloida, Kasas ponovo ljubi. On i Berta Vaskes uspeli su da od Kilijana i Bisile ukradu žišku strasti i od nje razbuktaju plamen iza kamera.
- „Palme u snegu” su bile magične u našem slučaju. Verujem u sudbinu. Mislim da je sve zapisano u zvezdama, pa tako je i nama bilo suđeno da se sretnemo u ovom velikom projektu i da doživimo ljubav - poručuje Mario.

Izvor: Novosti
Foto: Instagram

Povezane vesti:

Mario Kasas: Uobraženi mrgud?
Otkrivamo: Koje su glumice volele gejeve?
Elizabet na prosjačkom štapu zbog Vilijama!
Ovako je Mario Kasas izgledao kao klinac! (VIDEO)

Ostavi komentar