Telenovela “Jesenja koža”: Nikada nije kasno za promenu!

Članak objavljen: 02.01.2013 u 12:02 časova


Priča o zlostavljanoj ženi koja ostavlja muža i menja se iz korena osvojila je srca ne samo meksičke, već i svetske publike. “Pre mnogo godina, Ciganka mi je rekla da ću se udati i imati decu, te da mi ni novca ni zdravlja neće nedostajati. Pitala sam je znači li to da ću biti srećna. Nasmešila se pomalo ogorčeno i rekla: ‘Eh, ženo, sreća je nešto drugo’. Smejala sam joj se. Danas, posle toliko vremena, ona bi se smejala meni”. Ovim citatom počinje telenovela “Jesenja koža”, priča o ženi koja je imala sve, ali ipak nije bila srećna i u kojoj igraju Laura Flores, Serhio Gojri i Rene Strikler, uz Sabine Mousije, Rakel Olmedo, Manuela Landetu, Horhea da Silvu, Andreu Tore i Florensiju de Saračo, između ostalih.
Rimejk serije “Ožiljci duše”, snimljene krajem osamdesetih godina, bio je projekat od kojeg meksička “Televisa” nije mnogo očekivala. Uprkos tome, žene širom sveta identifikovale su se sa glavnom junakinjom Lusijom i sa strepnjom pratile njenu priču. Zanimljivo je da je publika u susednoj Hrvatskoj seriju od 90 epizoda snimanu 2004. godine videla čak i pre Meksikanaca, a projekat je sjajno prihvaćen i u Sloveniji, Čileu, Peruu, SAD, Venecueli i Španiji, gde je snimljen deo scena.
“Serija je naišla na fantastičan prijem gde god je prikazana. Laura Flores je u Sloveniji proglašena najboljom latino glumicom, a kada je reč o Meksiku, novela je dobila 16 nagrada od meksičkog udruženja novinara”, kaže ponosna producentkinja, dodajući da ključ uspeha leži u realističnoj priči: “Sve je ispričano vrlo iskreno, to su situacije sa kojima se svi susrećemo i proživljavamo ih u svojim domovima ili poznajemo nekog ko prolazi kroz to”, kazala je. Ma Pat je istakla da je dugo razmišljala o imenu telenovele, te da joj se “Jesenja koža” učinilo idealnim: “Koža je reč koja predstavlja senzualnost, dok bi jesen bila životno razdoblje koje je svojstveno godinama protagonistkinje, ali i svemu što joj se dešava. Iako su žene u tom dobu već odabrale život koji će živeti, još im preostaje mnogo toga, još su lepe, sposobne… Tek su na polovini životnog puta”, ispričala je ona. Ma Pat je bila svesna da realizacija netipične telenovele nije nimalo lak posao: “Nisam mogla da obmanem žene koje su pratile seriju i kažem da će promenom frizure ili imidža promeniti život. Ne! Problematika je mnogo dublja. Katkad je potrebno potražiti stručnu pomoć, ali takođe i ostaviti muža nasilnika. Tek tada počinje promena i raste samopouzdanje”, zaključila je producentkinja, ostavljajući snažnu poruku ženama.

Tekst: Life Content

Povezane vesti:

Saznajte sve o seriji “Quien es quien”!
Estetska hirurgija, njojzi hvala: Zvezde meksičkih serija postale silikonske seks bombe
Sabine Mousije i Rebeca Jones u “Que te perdone Dios”!
Sabine Mousije umesto Elizabet Gutjerez u rimejku serije “Zagrli me čvrsto”!

1 Komentar

  1. lana je ostavio komentar 02/01/2013 u 13:34

    Super serija :) .

Ostavi komentar