Deniz Čakir otvara vrata svog doma: Sultanijin mali saraj!

Članak objavljen: 22.01.2014 u 9:30 časova


Deniz Čakir nedavno se uselila u svoj novi dom – luksuzni petosobni dupleks u otmenoj četvrti Istanbula, na čuvenoj aveniji Valikonagi.
”Ranije sam živela u kući na Bešiktašu, ali sada mi je život mnogo jednostavniji jer sam užasan vozač i ne volim da koristim automobil kad ne moram. Zbog toga mi je bitno da živim u centru grada, odakle mogu lako da stignem peške gde god poželim.”
Lepa glumica u šali kaže da se opredelila za stan na dva nivoa zbog svojih ljubimica mačaka Šati i Pirinč. ”One zauzimaju prizemlje, dok je sprat samo moj!”, smeje se Čakir i dodaje da je uprkos tome što je prostor delovao čisto i uredno, uložila dosta novca u renoviranje. Zvezdani status ima svoje prednosti a tome svedoči činjenica da je popularna Šah dobila neverovatan popust prilikom kupovine stana. ”Agent za nekretnine nije odoleo mom šarmu pa je procenjenu vrednost stana umanjio za čak 150.000 lira!”, kroz smeh lepa sultanija.
U donjem delu njenog stana od 200 kvadratnih metara nalaze se dnevna soba, kuhinja, tri sobe, kao i kupatilo, dok su u gornjem delu spavaća soba, kupatilo i sauna, uz prostor koji je istovremeno radna soba, biblioteka i mesto za šminkanje. Glumičin otac, koji je po struci inženjer, želeo je da se Deniz bavi arhitekturom. Od malih nogu su je interesovali časopisi o dizajnu i uređenju doma, pa je veoma uživala u nabavci i kombinovanju nameštaja i kućnih asesoara.

Odlučila sam se za drvene podove jer daju toplinu prostoru. U donjem delu stana to su tamno obojene hrastove daske, dok sam za gornji sprat izabrala laminat, kako bi prostor delovao što svetlije.”

Deo zidova u dnevnoj sobi i na gornjem spratu, obložen je bež ciglom, a kad je reč o celokupnom koloritu, preovlađuju siva i bela boja, uz akcente u purpurnim tonovima. ”Sofu i stočić nabavila sam u popularnom Mundo Conceptu, toliko su mi se dopali da nisam pitala za cenu”, kaže Čakir.


Pošto je pasionirani ljubitelj knjige, Deniz je s posebnom pažnjom uredila kutak za čitanje u kojem se, kako kaže, najbolje opušta.

Kupatilo u donjem delu stana podseća na mali velnes centar. ”Oduvek sam želela da imam veliko kupatilo kako bih maksimalno uživala u malim spa ritualima. Izabrala sam prigušeno svetlo da mogu da se opustim.”

”Da ste videli moju staru kuću prilično biste se začudili. Zeleni zidovi, ljubičasti kauč…Upravo zbog toga sam na gornjem spratu želela isključivo belu boju jer me smiruje.”


Toaletni sto izmamiće uzdah svakoj ženi koja uživa u šminkanju, a Deniz priznaje da joj je doživljaj sada potpun.

Uspomene su važan deo glumičinog života pa stoga zauzimaju posebno mesto u njenom stanu. Zid iznad radnog stola rezervisan je za fotografije dragih ljudi i trenutaka kojih se rado seća.

Tekst: Life Content

Ključne reči:

Povezane vesti:

Oprostila prevaru: Zvezda serije “Sulejman Veličanstveni” vratila se bivšem
Šokantne fotografije: Deniz Čakir podržala borbu protiv nasilja nad ženama!
Ibrahim Čelikol: Volim žene koje odišu samouverenošću!
Deniz Čakir nije odolela čarima silikona i botoksa!

Ostavi komentar