Farah Zejnep Abdulah: Glumila sam striptizetu jer mi je očajnički bio potreban novac!

Članak objavljen: 20.12.2013 u 12:06 časova


Zvezda turske serije “Kako vreme prolazi” Farah Zejnep Abdulah otkriva detalje iz života u Velikoj Britaniji te zašto se sramoti svoje prve uloge.
Otac je poreklom iz Iraka, a majka je Turkinja. Rodila sam se i odrasla u Istanbulu. Za detinjstvo me vežu samo lepe uspomene. Uvek sam bila ambiciozna devojčica koja je volela obuvati mamine štikle i glumatati pred ogledalom“, kaže Farah Zejnep Abdulah (24). Zvezda serije “Kako vreme prolazi” od malih nogu je pokazivala veliki interes i za učenje stranih jezika pa su je roditelji upisali u francusku srednju školu. Kad je maturirala, bilo je, kaže, logično nastaviti školovanje u inostranstvu. Spakovala se i otišla u Veliku Britaniju. Bez problema je upisala Akademiju dramske umjetnosti.
Bila sam među najboljim studentima na godini. Ispite sam polagala u roku, ali mi se usred studija ukazala poslovna ponuda koju nisam mogla odbiti pa sam zamrznula godinu i vratila se u Istanbul“, kaže Farah.
Ambiciozna Turkinja je svaki put kad bi posetila rodni grad išla na audicije, a na jednoj su je zapazili producenti serije “Kako vreme prolazi”. Posle telefonskog razgovora u kojem su joj ponudili ulogu Ajlin Akarsu, Farah je nazvala roditelje i najavila im povratak u porodičnu kuću.
Pre Ajlin imala sam samo jednu ulogu. Bila sam striptizeta. Danas mi je žao što sam polugola paradirala pred kamerama, ali bila sam i te kako svesna da odnekud moram početi. Honorar je bio dobar i tad mi je trebao novac. Sad kad sam zrelija i pametnija, verovatno ne bih ponovila to iskustvo“, izjavila je Farah. Iako joj je na početku bilo teško da se navikne na turski način života, danas se, kaže, u Istanbulu oseća odlično. Često se vraća u London, koji zove svojim drugim rodnim gradom. Najviše joj nedostaju engleska pozorišta, bioskopi, buvljaci i raznolik noćni život.
Svaki put se iz Londona vratim s nekoliko kesa punih ploča i CD-a. Na granici su se već navikli na mene i ne gledaju me kao švercerku“, smeje se glumica. Muzika joj je, dodaje, druga najveća strast posle glume, a ljubav prema njoj nasledila je od oca, strastvenog kolekcionara starih ploča.
Iako joj je hit-serija “Kako vreme prolazi” donela popularnost u celoj Evropi, ali i šire, glumica je snimila samo prvu sezonu. Producente je navodno izluđivao Farahin tadašnji dečko, koji je stalno dolazio na set i priređivao joj ljubomorne scene. Šuška se da su producenti serije upravo zbog njega maknuli Farah s malih ekrana. Njen lik Ajlin umro je zbog rizične trudnoće. Iako je dugo patila posle prekida glumica se sredinom ove godine zaljubila u snimatelja Gokhana Tirjakija (40). Upoznala ga je na snimanju novog filma “Leptirov sanı”.
“Nije se bojala velike razlike u godinama. Svi bivši momci su je povredili, a Gokhan je drži kao kap vode na dlanu. Podržava je u svemu, a Farah se nedavno pohvalila da su ga prihvatili i njeni roditelji”, otkrili su glumičini prijatelji. Iako je napokon sretna u ljubavi, još, kaže, ne razmišlja o braku i deci jer je mlada i želi se prvo dokazati u poslu i ostvariti inostranu karijeru.
Osim nove ljubavi, Farah poslednjih meseci puni novinske stupce i saradnjom s Kivančom Tatlitugom (30), turskim Bredom Pitom. Nakon uspešnog filma “Leptirov san” glumački dvojac čeka još jedan zajednički projekat, ali na seriji. Detalje o saradnji još ne smeju otkriti. Zvezda serije “Kako vreme prolazi” film “Leptirov san” snimala je u hladnoj Rusiji.
Pre nego što smo krenuli na put, kupila sam sve turističke vodiče koje sam našla na policama knjižara, ali upoznavanje Rusije ostalo je samo na čitanju. Snimala sam od jutra do mraka i, nažalost, nisam imala ni minute vremena da obiđem znamenitosti koje su me zanimale“, žalila se Farah.
Zato će se, dodaje, uskoro vratiti u Rusiju kao turist. Kraj uspešne 2013. obeležila je i vest da je “Leptirov san” jedan od najizglednijih kandidata za najbolji strani film na dodeli nagrada Oscar koju ćemo gledati u martu. Dirljiva drama o dvojici prijatelja pisaca koji se bore za opstanak u vreme Drugog svetskog rata oduševila je kritičare, a film je ove godine bio jedan od najgledanijih u turskim bioskopima. Svestrana Farah se nada da će joj odlazak u Los Anđeles i druženje sa svetskim zvezdama otvoriti vrata u toliko željeni Holivud.

Izvor: 24sata.hr

Povezane vesti:

Stao na ludi kamen: Oženio se Ezel
“Kapetan Al” je zlostavljao: Nurgul otkrila zašto je napustila seriju!
Upoznajte devojku koja je osvojila turskog Breda Pita
Oženio se turski Bred Pit: Majka nije prisustvovala venčanju

Ostavi komentar