Gde je danas najpoznatiji sultan s malih ekrana?

Članak objavljen: 05.06.2016 u 11:00 časova

Halit Ergenč rođen je 1970. godine u Istanbulu, kao sin jednog od najpoznatijih glumaca, Saita Ergenča, dok mu je majka bila albanskog porekla.

Završio je “Bešiktaš Ataturk” srednju školu, nakon čega je upisao studije brodogradnje. Ipak, nakon godinu dana, napušta studije i upisuje muziku i glumu na “Mimar Sinan” univerzitetu. Kako bi se izdržavao, radio je najrazličitije poslove – od kompjuterskog operatera do pratećih vokala i igrača.

Halit je 1996. godine počeo da glumi u “Dormen” pozorištu, a prvu glavnu ulogu dobio je u mjuziklu “Kralj i ja”. Rad na televiziji započeo je pojavljivanjem u seriji “Kara Melek”, međutim, nastavio je da glumi i u pozorištu. Nakon uloga u nekoliko serija, odlazi u Njujork, gde je glumio u mjuziklu “Zakove avanture”.

Glumio je kako u serijama, tako i na filmu, ali veliku popularnost, i van Turske, stekao je 2006. godine, ulogom Onura Aksala u seriji “Hiljadu i jedna noć”.

Na snimanju je upoznao Berguzar Korel i među njima se odmah rodila ljubav. Ali, kako je Halit bio u braku sa Gizem Sojsaldi, par je krio svoju vezu, sve do razvoda 2008. godine.

Berguzar u Halit venčali su se već 2009. godine, a u braku imaju sina Alija. Njih dvoje posetili su i Beograd 2013. godine i tada ih je dočekao veliki broj obažavatelja.

Zatim je usledila uloga u filmu “Naš čas: Ataturk” u kom je glumio upravo Mustafu Kemala Ataturka, prvog turskog predsednika.

Da mu istorijske uloge leže, pokazala je i uloga Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj hit seriji. Spekulisalo se da je došlo do razlaza između Berguzar i njega, a kao razlog mediji su navodili njegov problem sa kockanjem.

Ergenč je učestvovao u turskim demonstracijama tokom 2013. godine, kada se i pojavio u novinama, noseći majicu sa likom Boba Marlija i hiruršku masku zbog suzavca.

Zanimljivo je da je Halit protestvovao protiv vlasti koja veliča Otomansko carstvo upravo dok je glumio u seriji “Sulejman Veličanstveni”.

Tada je, zajedno sa ostalim vođama protesta, išao na razgovore sa premijerom Taipom Erdoganom.

Od završetka snimanja serije “Sulejman Veličanstveni” 2014. godine, Halit se nije pojavljivao ni na televiziji, ni u pozorištu.

Izvor: Pink.rs
Foto: PrintSrceen, Promo, Instagram

Povezane vesti:

Lepša nego ikada: Evo čime se danas bavi Šeherezada (VIDEO)
Bogata naslednica zvezde serije “Sulejman Veličanstveni”
Izgovorila sudbonosno “DA”: Udala se zvezda serije “Sulejman veličanstveni”
“Sulejmanovo” porodično uživanje na jahti

Ostavi komentar