Junak “Zehre” još čeka presudu za ubistvo oca: Osudite me na smrtnu kaznu!

Članak objavljen: 25.07.2016 u 13:00 časova

Godinu i po posle potresnog zločina glavnog junaka turske melodrame “Zehra”, glumcu Orhanu Šimšeku(31), koji je prošlog aprila ubio svog oca Alija, odlukom turskog Instituta za forenzičku medicinu produžen je pritvor.

Pred sudom u Ankari, na pitanje želi li da kaže nešto u svoju odbranu, popularni Azat branio se ćutanjem.

Time je suđenje, zakazano za 22. septembar, još jednom odloženo, a zaključaka o njegovoj mentalnoj neuračunljivosti, u trenutku kad je počinio ubistvo, još nema.

Telo Alija Šimšeka pronađeno je u polju nadomak rodnog sela, sa nekoliko ubodnih rana koje su i bile uzrok smrti.

Kako se kasnije ispostavilo, nije bilo sumnje da je počinilac zločina junak “Zehre”, a ono što se razmatra jeste stanje njegove svesti u momentu kad je zaklao oca.

Prema rečima glumca, što su potvrdili i porodični bliski prijatelji i rođaci, između Orhana i Alija vladala je dugogodišnja netrpeljivost. U nekoliko navrata izjavama za medije otvoreno je to potvrdio i osumnjičeni.
– Moj otac uvek je imao više sluha za mog brata nego za mene. Znalo se ko je gori, a ko bolji sin – rekao je Orhan, optužujući oca da ga je godinama maltretirao, potcenjivao i nipodaštavao njegove uspehe.

Iza svega, smatra on, krije se očev stid jer mu je sin mentalno nestabilan. Naime, Orhanu je, zaista, potvrđena dijagnoza bipolarnog poremećaja, što je, prema njegovim rečima, bio povod da ga otac psihički zlostavlja.
– Nikada nije prestajao da se meša u moju privatnost. Pritisak je u jednom trenutku postao nepodnošljiv – iskreno se u jednom prošlogodišnjem intervjuu poverio Orhan.

Posle hladnokrvnog ubistva, glumac je sledećeg dana tumarao zabitima u okolini mesta gde je živeo njegov otac.

Kad se vratio na mesto zločina, oko beživotnog Alijevog tela stajali su policajci, kojima se predao, priznavši zločin.

Na izjašnjavanju o krivici pred sudom zatražio je da mu se odmah izrekne smrtna kazna, ili da ga zatvore u samicu gde bi mu se pružila odgovarajuća psihijatrijska pomoć.

Izvor: Novosti
Foto: Promo

Povezane vesti:

“Zehra” pokorila kolevku telenovela
Stiže nastavak priče: Zehra uskoro ponovo na malim ekranima
Nema jače ljubavi od Bali-begove!
ŠOK: Nikad nećete videti kraj “Zehre”!

Ostavi komentar