Majka Sulejmana Veličanstvenog: Živim bez ljubavi već godinama unazad

Članak objavljen: 25.06.2016 u 14:00 časova

Ikona turske kinematografije, glumica Nebahat Čehre (72), nama najpoznatija po roli sultanije Valide u melodrami “Sulejman Veličanstveni”, već dugo priželjkuje ulogu koja će joj povratiti staru glumačku strast. Međutim, ona prava, kako je to nedavno izjavila gostujući u tamošnjoj popularnoj TV emisiji “Vreme je za život”, čeka se dugo – baš kao ljubav.

- Zaboravila sam lice ljubavi, godine su prošle, ne mogu više ni da se prisetim tog osećaja. To je i normalno kad ste poslednji put voleli pre skoro 30 godina - poručila je uz setan osmeh jedna od najuspešnijih i najlepših dama turskog glumišta, dodajući da se uprkos godinama, i dalje ne oseća dovoljno starom da bi razmišljala o smrti. 

- Usamljenost je poslednjih deceniju i više moj izbor. Ali ona ne mora biti ružna. Zadovoljna sam, volim život. Sve moje ljubavi donele su mi ogromne tuge i razočaranja. Ako su to lekcije iz kojih je trebalo da naučim nešto, onda su mi one objasnile da bol troši dušu. On ne donosi samo emotivno, već i fizičko starenje. A ja ne želim da ostarim - zaključuje diva turskih malih ekrana, istakavši da je možda predugo stajala suviše daleko od mogućnosti da njeno srce ponovo zagolicaju ljubavni leptirići. Ali taj osećaj je odlično nadomestila pažnjom svojih obožavalaca.

- To je najzdraviji osećaj - kaže ona, a kad je reč o karijeri slavne glumice, naznaka povratka još nema. Ipak, ona je nedavno pružila podršku mladim filmskim stvaraocima, postavši deo žirija na univerzitetskom festivalu kratkog filma “Kristalna kamera”. Poslednjih godina, prema njenim rečima, učinjeno je mnogo na vraćanju stare slave nekad moćne turske kinematografske industrije, a pružanje šanse mladim umetnicima najvažniji je zadatak za njen budući razvoj.

Izvor i foto: Novosti

Povezane vesti:

Bogata naslednica zvezde serije “Sulejman Veličanstveni”
Izgovorila sudbonosno “DA”: Udala se zvezda serije “Sulejman veličanstveni”
“Sulejmanovo” porodično uživanje na jahti
Stiže nova serija: Šeherezada i Sulejman ponovo glume zajedno

Ostavi komentar