Menderes Samančilar: Džansu Dere čeka blistava glumačka karijera!

Članak objavljen: 01.04.2014 u 21:02 časova


Sa dvadeset godina Menderes Samančilar naporno je radio u fabrici, a noći je provodio u biblioteci čitajući klasike. Nešto kasnije dobio je prvu nagradu na konkursu za najbolji foto-roman i shvatio da je umetnost njegov životni poziv, pa je odlučio da karijeru nastavi – kao glumac. Uprkos tome što nikada nije pohađao glumačku školu, postao je jedan od najboljih i najtraženijih turskih glumaca: iza njega je preko sto uloga u filmovima i serijama, dobio je brojne nagrade i priznanja, a imao je čast da radi s najvećim filmskim imenima današnjice, poput Kloda Leluša, kultnog francuskog režisera. Šezdesetogodišnja turska zvezda i danas rado piše, naročito poeziju i kratke priče, a ističe da za svoj uspeh može da zahvali supruzi koja ga je uvek podržavala. U seriji ”Sila” Menderes igra Silinog oca, na prvi pogled okrutnog, ali zapravo vrlo osećajnog čoveka rastrzanog između tradicije, običaja i ljubavi.

U mnogim projektima na kojima ste radili, među kojima je i serija ”Sila”, glavna tema jeste socijalno pitanje…
Život u mestima kao što je Mardin zaista je bilo potrebno opisati. Dok smo snimali ”Silu”, govorili su mi: ”Ovde više nema ubistava zbog časti”, međutim, iz vesti u novinama moglo se zaključiti nešto sasvim drugo…

Kakav ste odnos imali sa Džansu Dere i Mehmetom Akifom Alakurtom?
Ne volim da komentarišem ljude s kojima sam radio. Samo ću reći da je Džansu s onim svojim izražajnim licem kao stvorena za film, pa verujem da ćemo je u budućnosti često gledati u bioskopima.

Nastavak intervjua sa Menderesom Samančilarom možete pročitati u specijalnom izdanju magazina TV Novele koji je u prodaji!

Povezane vesti:

Džansu Dere: Opet bih ljubila Sulejmana
Džansu Dere: Slaba na seksi matorce!
Mehmet Akif: Blistava karijera zapečaćena neuspesima!
Turski glumci: Preko skandala do zvezda!

Ostavi komentar