Nakon Sile stiže Dila: Nova turska serija na televiziji Pink

Članak objavljen: 20.02.2015 u 18:35 časova

Posle mega-gledane serije “Sila”, na televiziji “Pink” u ponedeljak, 23. februara, počinje da se prikazuje jedna od ultra popularnih turskih serija “Dila”.

Uloge tumače: Erkan Petekaja, Hatidže Sendil, Engin Senkan, Džan Nergiš i mnogi poznati glumci.

Porodica Barazoglu smestila se u Sarigolu pre gotovo dva duga veka, u vreme kada su begovi otkupljivali imanja na konjima. To je bilo vreme kada je data reč bila svetinja, a kad bi se preko nje prešlo, stvari su se rešavale oružjem. Sejit-beg je bio glava porodice, poznat u čitavom kraju i okolini po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti te je tako za života ušao u legendu. Uvek je bio pravedan i dobar prema svima: od onih koji su živeli na imanju, onih koje je izdržavao, pa sve do običnog seljaka. Koliko su ga seljaci cenili, dokazuje i to kada bi se posvađali ne bi išli pred sud, već pred gospodina Sejita.

Sejit je ostao bez svoje supruge Sedžide pre mnogo godina, a iz ljubavi i poštovanja prema njoj nije se ponovo oženio. S pokojnom je ženom imao dva sina: starijeg Ihsana i mlađeg Azera. Ihsan je upisao studije prava u Istanbulu. Azer nije imao ni najmanju nameru da studira. Ono što ga zanima jeste prostrana zemlja koja pripada njegovoj porodici, bogatstvo koje je njome stečeno i način na koji se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan načinom na koji njegov otac upravlja zemljom.

Dila je Ihsana upoznala na fakultetu. Dok je Dilin otac još uvek bio živ, a Dila je bila dete. Živeli su u malom radničkom smeštaju sa vrtom. Lepu Dilu do fakulteta nisu zanimali muškarci, a uprkos svojoj očaravajućoj lepoti ni na koga nije obraćala pažnju. Međutim, u Ihsana se zaljubila na prvi pogled. Nakon godinu-dve od veridbe, uz odobrenje porodice oni su se venčali. Mladoj Dili nije bilo lak oda donese odluku, te je morala da bira između dobro plaćenog posla u Italiji i venčanja s Ihsanom.

Dila je odabrala Ihsana, ali ni jedno od njih ne zna da će njihovoj sreći uskoro doći kraj…

RIZA-BEG je muškarac u četrdesetim godinama života. Glava je porodice Selamoglu. Na sebe je preuzeo odgovornost za svoju porodicu. Zbog svog junaštva i poštenja je cenjen kao beg. Njegov otac, Arslan- beg, koji je preminuo pre tri godine, osim plodne zemlje, Rizi je ostavio i dve majke.

DILA je mlada devojka u dvadesetim godinama. Njen otac je izgubio život u nesreći na poslu pa se njena majka brinula o svemu, kako bi ona i Dila mogle da prežive. Budući da je imala težak život odrastajući bez oca, Dila je još u ranoj dobi naučila da bude snalažljiva te je tako odrasla u zrelu i razumnu devojku. Sve do fakulteta nije imala dečka jer, uprkos svojoj očaravajućoj lepoti, ni na jednog nije obraćala pažnju. Za vreme studija je upoznala Ihsana u kojeg se zaljubila. Mladi par se venčao I preselilo u porodični konak u Sarigolu.

SEJIT-BEG je glava porodice Barazoglu. U čitavom je Sarigolu i okolini poznat po svojoj pravednost i velikodušnosti. Sejit je beg koji je postao živa legenda. Uvek je bio pravedan i prema svima se lepo ophodio: kako prema ljudima koji su živeli na njegovom imanju i koje je izdržavao, tako i prema svakom drugom seljaku. Svoju ženu, Sadžide, izgubio je još pre mnogo godina, a iz poštovanja i ljubavi prema njoj više nikada se nije oženio. S pokojnom ženom imao je dva sina: starijeg sina Ihsana i mlađeg Azera.

IHSAN je stariji sin gospodina Sejita. Ima 25 godina. Ihsan je pohađao pravni fakultet. Pet – šest godina dolazio je u konak samo za vreme letnjih meseci. Zemlja, imanje, novac i ostala dobra ga nisu preterano zanimali, a pogotovo nakon što se na poslednjoj godini studija zaljubio do ušiju. Naime, na fakultetu upoznaje lepoticu nad lepoticama, Dilu.Nakon godinu – dve, mladi par se venčava i preseljava u konak.

AZER je mlađi sin gospodina Sejita. Za razliku od starijeg brata Ihsana, studiranje i obrazovanje ga nije ni najmanje privlačilo. Nema nikakve manire i nezreo je. Ono što ga zanima je prostrana zemlja koja pripada njegovoj porodici, bogatstvo koje je njome stečeno i način kojim se tim bogatstvom upravlja.

SULTAN je Azerova žena koja je s vremenom počela da liči na svog muža. Nekada je ona bila obična devojka iz sela, ali kada je postala snaja Barazogluovih, zaboravila je svoju prošlost. Smatra da bi imanjem I porodicom Barazoglu trebao upravljati Azer.

MELIKE je Rizina majka. Rizin otac, Arslan-beg, nakon svoje je smrti iza sebe ostavio je dve žene, a Melike je Rizina majka.

FATMA je Rizina mlađa sestra. Ima osamnaest godina. Mezimica je mame Melike koja smatra da niko nije dovoljno dobar za nju i koja je drži kao kap vode na dlanu. Jednom davno video ju je Azer iz porodice Barazogluovih i ludo se zaljubio.

Izvor i foto: Pink TV

Povezane vesti:

Najgledanija serija u Turskoj “Paramparčad” od večeras na Prvoj TV!
“Paramparčad”: Nova turska serija na našim ekranima
Zbog ovih lepotica su i muškarci gledali turske serije
“Kapetan Al” je zlostavljao: Nurgul otkrila zašto je napustila seriju!

Ostavi komentar