Nikad ne reci nikad! Turci stižu i na B92! (VIDEO)

Članak objavljen: 11.08.2013 u 9:04 časova

Očekujte neočekivano! Upravo ovim rečima mogla bi da se opiše odluka čelnika TV B92 da kao jedan od aduta svoje jesenje programske šeme odabere tursku seriju. Ova televizija tako je demantovala sve one koji su mislili da će “devedeset dvojka” ostati imuna na ostvarenja sa Bosfora. Nakon Španaca, Amerikanaca i Hrvata, gledaoce će pokušati da pridobiju i Turci, predvođeni ni manje ni više nego popularnim Muratom Jildirimom, zvezdom serija “Asi” i “Ljubav i kazna”. Šarmantni zavodnik na čelu je glumačke ekipe kvalitetne serije “Igra ćutanja” (“Suskunlar”), koja ima dve sezone i ukupno 28 (turskih) epizoda.

U pitanju je adaptacija romana “Spavači”, autora Lorenca Karkatere, po kojem je polovinom devedestih snimljen istoimeni film sa Bredom Pitom u glavnoj ulozi. Međutim, serija se umnogome razlikuje od filma, ali i same knjige – likovi i zapleti prilagođeni su turskom mentalitetu, a svega prvih nekoliko epizoda dosledno prati radnju romana. Zanimljiv je podatak da je scenario pisala Pinar Bulut, autorka kultnog “Ezela”, a da je naziv serije tokom prikazivanja bio jedan od najtraženijih pojmova na internetu. Međutim, oni koji vole klasične ljubavne priče, neće biti oduševljeni – “Igra ćutanja” zapravo je teška, potresna drama, koja obrađuje teme poput zlostavljanja dece u kazneno-popravnim domovima. Mali broj epizoda svakako je prednost, a sinopsis takođe obećava:

Edževit, Bilal, Ibrahim i Zeki imena su četvorice dečaka iz siromašnog istambulskog kvarta Kuyudibi. Jednog dana, načiniće naizgled bezazlenu grešku i tako izazvati nesreću koju će skupo platiti – završiće u kazneno-popravnom domu i od tada njihovi životi više neće biti isti.

Po izlasku odatle, zaklinju se na ćutanje – nikada nikome neće govoriti o strahotama koje su tamo preživeli, a jedini način da to zaborave jeste da se više nikada ne sretnu. Stavljaju tačku na prijateljstvo, nesvesni da neće biti lako na duši nositi teret minulih dana.

Njih četvorica tako kreću različitim putevima, na zaprepašćenje prijateljice Ahu, siročeta bez roditelja, koje je uvek bilo uz njih pre nemilog događaja. Vremenom, Ahu izrasta u prelepu ženu, a jedini koji je uvek bio tu za nju i koji je nije zaboravio je Bilal. Još kao dečak zaljubio se u nju i ona je, mnogo godina kasnije, odlučila da mu pruži šansu i pokuša da mu uzvrati ljubav, iako zapravo odmalena voli Edževita.

Od nesreće je prošlo dvadeset godina. Edževit je postao cenjeni advokat, Zeki radi kao vozač jednog bogataša, dok su Bilal i Ibrahim ostali u starom kvartu. Činilo se da se družina nikada više neće ponovo sastati. Činilo se da su svi sve zaboravili i ostavili traume iz prošlosti za sobom. A onda se na vestima pojavila vest o Zekiju – upucao je čoveka. Svi su znali ko je žrtva i zašto je Zeki to uradio. Tako se Bilal, Ibrahim i Edževit ipak ponovo sastaju, odlučni da pomognu starom prijatelju.

Međutim, stvari kreću neočekivanim tokom – Zeki je ubijen u zatvoru. Trojica preživelih odlično znaju ko stoji iza svega, a ta tragedija biće povod za oživljavanje mračnih uspomena. Vreme je da se naplate dugovi – prijatelji koji su se jednom davno zakleli na ćutanje, spremni su da se osvete svima onima koji su im, dvadeset godina ranije, ukrali detinjstvo, a sada i Zekijev život…

Hoćete li pratiti ovu seriju? Mislite li da će Murat moći da pridobije gledaoce, kao što je to činio svojim ulogama u “Asi” i “Ljubavi i kazni”? Ako ste još u dilemi, pogledajte najavne klipove za “Igru ćutanja”, pa nam javite utiske u komentarima.

Povezane vesti:

Merjem Uzerli pukla u Turskoj!
Hurem naterala kolegu da potpiše otkaz!
Uskoro serija “Hrabrost”: Hurem ipak bolja od Sile
Vremeplov: Karijera u senci ljubavnog skandala

2 komentara

  1. Ana je ostavio komentar 11/08/2013 u 11:20

    Meni se ovi trejleri jako dopadaju i verujem da će serija odlučno proći kod nas :)

  2. Ana je ostavio komentar 13/08/2013 u 13:32

    Very strong and excited . Murat Yildirim the strongest  filmstar

Ostavi komentar