Oni su vrh turske glumačke elite

Članak objavljen: 08.11.2014 u 15:06 časova

Vrh turske glumačke elite, bar što se zarada tiče, pripada imenima koja već godinama sijaju TV nebom od istočne Azije do Zapadne Evrope. Uzme li se u obzir materijalna moć arapskog sveta opčinjenog turskim melodramama, kao i veliki doprinos turske TV produkcije širenju kulture Orijenta na Zapad, nije čudo što glumci s Bosfora svojim platama glumačkom pozivu vraćaju pedigre.

Erkan Petekaja (kapetan Ali iz serije “Kako vreme prolazi”) i Songil Eden (Jasemin iz “Domaćica s Bosfora”), za novu seriju u kojoj će igrati zajedno dobili su honorar od 50.000 dolara po epizodi.

Čuveni TV sultan Halit Ergenč je do kraja epske sage “Sulejman Veličanstveni”  honorar dogurao do 40.000 po epizodi. Toliko zarađuju i Kenan Imirzalioglu (“Karadaji”) i Kivanč Tatlitug (“Prognani – Sejit i Šura”), a za pet hiljada manju platu prima Ergenčova supruga Bergizar Korel (Feride iz “Karadajia”).

Lepa Džansu Dere (“Sila”)   posle dve godine pauze radi na novom projektu, za 45.000 dolara po epizodi. Merjem Uzerli, svoju avanturu sa “Suljom” započela je sa 8.000 dolara po epizodi, ali je do trenutka kada je odlučila da haremu zauvek kaže zbogom zaradila milion dolara.

Autor: Life Content

Povezane vesti:

Lepša nego ikada: Evo čime se danas bavi Šeherezada (VIDEO)
Bogata naslednica zvezde serije “Sulejman Veličanstveni”
Najgledanija serija u Turskoj “Paramparčad” od večeras na Prvoj TV!
Izgovorila sudbonosno “DA”: Udala se zvezda serije “Sulejman veličanstveni”

Ostavi komentar