Povratak kapetana Alija: “Jesen” stiže na Happy TV!

Članak objavljen: 23.08.2013 u 14:26 časova

Erkan Petekaja stekao je mnoštvo fanova zahvaljujući ulozi kapetana Alija u hit seriji “Kako vreme prolazi”, ali ih je razočarao odlukom da napusti seriju na kraju druge sezone. Onima koji su tužni zbog njegovog odlaska, Srećna televizija vratiće osmeh na lice! Naime, Happy TV će od 2. septembra u 20 h emitovati tursku seriju “Sonbahar” (u slobodnom prevodu “Jesen”), u kojoj glavnu ulogu tumači upravo markantni Erkan! Ova priča ekranizovana je 2008. godine, a glumčevu partnerku sjajno je odigrala nama dobro poznata Ajča Varlier, Pinar iz serije “Gumuš”. Ljubitelji turskih serija sigurno neće ostati ravnodušni na srceparajuću priču, čiji sinopsis možete pročitati u nastavku.

Sabiha je lepa žena u tridesetim godinama. Kao osamnaestogodišnjakinja, udala se za svog voljenog Mehmeta i zajedno su otišli u Nemačku, tražeći posao. Mehmet je, krijući to od porodice, godinama bio kurir jednoj bandi. Međutim, u jednom trenutku mora da se sakrije od njenih članova željnih osvete, jer nije izvršio posao kako treba. Tada odlučuje da se vrati u Tursku, ali tokom puta biva ubijen pred svojim najmilijima. Sabiha po povratku kući saznaje istinu o mutnim poslovima svog pokojnog supruga, ali i saznaje da je on imao drugu ženu, Nemicu, koja mu je rodila sina Mema.

Sabiha je slomljena i oseća se prevareno. Tada upoznaje Galipa, čoveka u četrdesetim godinama koji je vlasnik štamparije. U tom poslu je još od detinjstva, a školu je završio uz pomoć tadašnjeg gazde, gospodina Ešrefa, čiju je kćerku Nursel oženio. Međtuim, on nije srećan u tom braku – osim što je Nursel razmažena, ni ne pomišlja na to da postane majka, uprkos tome što je jedna od najvećih Galipovih želja da se ostvari kao otac. Umoran od svađa, Galip napušta suprugu, a kada upozna Sabihu, shvata da njih dvoje imaju mnogo toga zajedničkog…

I dok fanovi turskih serija zadovoljno trljaju ruke, i obožavaoci brazilskih ostvarenja imaju razloga za slavlje! Već smo ranije najavili da će Happy TV emitovati 4 serije iz “Globove” radionice , a sada je i zvanično – od 2. septembra u programsku šemu biće uvrštene dve: “Život teče dalje” (“A vida da gente”) emitovaće se radnim danima u 16 h, dok će “Očaravajuća priča” (“Cordel Encantado”) prikovati publiku za male ekrane takođe radnim danima, ali sat vremena kasnije.

Radujete li se povratku kapetana Alija na naše male ekrane i emitovanju kvalitetne “Jeseni”? Ili ste ipak više za brazilske telenovele? Javite nam mišljenje u komentarima.

Tekst: Stefan Zlatković, Life Content

Povezane vesti:

Najgledanija serija u Turskoj “Paramparčad” od večeras na Prvoj TV!
“Paramparčad”: Nova turska serija na našim ekranima
“Kapetan Al” je zlostavljao: Nurgul otkrila zašto je napustila seriju!
Oženio se turski Bred Pit: Majka nije prisustvovala venčanju

1 Komentar

  1. Tamara je ostavio komentar 23/08/2013 u 18:20

    Gledala sam seriju “Jesen”,odlicna je.
    Ja sam ipak malo vise za brazilske serije.
    :)

Ostavi komentar