Serhat Teoman: Nisam ni sposoban, ni pametan!

Članak objavljen: 10.11.2015 u 11:00 časova

Naša publika upoznala se sa markantnim turskim glumcem Serhatom Teomanom kada je igrao Buraka u seriji “Sever Jug”, a sada se vratio na naše male ekrane kao Savaš u “Ajšen, zlatarevoj kći”. Ovaj tridestdvogodišnji lepotan rođen je 4. juna u Dijarbakiru – njegov otac, koji je bio vojno lice bio je na službi u tom gradu. Serhat je tamo proveo prve dve godine života, nakon čega se sa porodicom selio još dva puta. Po završetku srednje škole preselio se u Izmir. Ipak, pre osam godina svio je svoje gnezdašce u Istanbulu, ali još nije pronašao ženu koja bi sa njim uživala u toplini doma. Divi se svakom čoveku koji ima cilj u životu, a sebe opisuje kao iskrenu, pomalo nestabilnu osobu promenljivog raspoloženja.

Otac vam je bio vojno lice. Je li u kući vladala vojnička disciplina?
- Ne! Otac se kod kuće ponašao potpuno suprotno jednom vojnom licu, nijne bio ni krut, ni suviše strog. Štaviše, bio je nežan i brižan prema meni i starijoj sestri, pa se nikada nismo osećali kao deca vojnika. Međutim, još kao mališani naučili smo šta su red i kultura kako zahvaljujući njemu, tako i majci, koja je celog života bila domaćica posvećena porodici.

Kako ste počeli da se bavite glumom?
- Nakon što sam završio gimanaziju, zaljubio sam se u jednu devojku, koja je igrala u amaterskom pozorištu. Kada mi je jednom prilikom uplakana saopštila da ju je prijatelj ostavio na cedilu i da neće glumiti u predstavi kako su se ranije dogovorili, umirio sam je i rekao da ću ja preuzeti njegovu ulogu. Učinio sam to samo da bih bio u njenoj blizini. Do tada nisam bio na sceni, ali pokušao sam da uđem u kožu lika i dopalo mi se. Kasnije je ta devojka napustila pozorište, a ja sam sa kolegama putovao po Turskoj i igrao u predstavi dve godine.

Nastavak intervjua sa turskim glumcem pročitajte u novom broju “TV Novela”!

Povezane vesti:

Ekskluzivno: Gulčin Tunčok otkriva sve!
Burak Ozdživit: Murijom protiv fanova!
Otkrivamo: Zašto “Ajšen” nema kraj?!
Bariš Arduč ne voli potlačene žene!

Ostavi komentar