Koliko zarađuju turske zvezde? Skandali u Turskoj vredniji od talenta!

Članak objavljen: 01.06.2013 u 21:07 časova

Glumci koje gledamo u domaćim filmovima i serijama često se u raznim emisijama žale kako su njihovi honorari jedva dovoljni za “pristojan život”. Ističu kako im je žao što gluma nije dovoljno cenjena profesija, naglašavajući da je situacija mnogo bolja u razvijenijim zemljama i Holivudu. I dok oni neprestano potenciraju priču da glumački hleb ima sedam kora, njihove kolege iz Turske zahvaljujući serijama u kojima igraju žive poput prinčeva i princeza iz bajki, a honorari su im znatno skočili otkako su serije sa orjenta zavladale ne samo balkanom, već i arapskim zemljama. Međutim, honorar koji određeni glumac u Turskoj dobija za svoju izvedbu često nije odraz talenta, već popularnosti. Tako oni kojih u medijima ima najviše neretko imaju i veći honorar od talentovanijih kolega koje izbegavaju da se eksponiraju na stranicama žute štampe i na ratnoj su nozi sa novinarima. Izuzetak su vremešni glumci, poput Halila Ergunija, Ali Rize iz serije “Kad lišće pada” – njima je ogroman honorar osiguran, jer već imaju izgrađeno ime u turskoj TV i filmskoj industriji. U ovom broju predstavljamo vam turske zvezde koje najviše zarađuju.

Kivanč Tatlitug: Azra donela bogatstvo!

Turski Bred Pit jedan je od najplaćenijih turskih glumaca, još od snimanja “Zabranjenog voća”, kada su bile aktuelne glasine o njegovoj vezi sa Beren Sat. Šuška se da trenutno po epizodi serije “Sever Jug” dobija preko 25 hiljada evra, uprkos tome što ovaj projekat nije među najgledanijima u matičnoj zemlji! Inače poslednjih nedelja ponovo su aktuelne spekulacije da bi seksi plavušan mogao da se pojavi u narednoj sezoni “Sulejmana Veličanstvenog”. Kivančova veza sa manekenkom Azrom Akin već godinama puni stranice žute štampe (i još nije dosadila čitaocima!), što je producentima dovoljan pokazatelj njegove popularnosti, a pored prihoda od glume, na Tatlitugov račun gotovo neprestano slivaju se i pare od reklamnih kampanja za razne brendove.

Nurgul Ješilčaj: Kraljica visokih honorara!

Prelepa Nurgul Ješilčaj, Jasemin iz serije “Ljubav i kazna”, miljenica je producenata, ali i publike. Zbog toga čelnici produkcijskih kuća bez dvoumljenja pristaju da joj isplate 20-25 hiljada evra za svaku epizodu serije u kojoj igra, a neretko zahteva da joj se honorar isplati unapred za nekoliko epizoda. Ona je pored serija angažovana i na velikom platnu (nedavno je završila snimanje filma u kome igra prostitutku). Inače, Nurgul na početku karijere nije bila tako dobro plaćena, ali otkako se 2010. godine, za vreme snimanja “Ljubavi i kazne” razvela od Džema Ozera, poraslo je interesovanje tabloida za njen privatni život – saznalo se da je u braku preživljavala pakao, publicitet je rastao, srazmerno sa honorarom.

Kenan Imirzalioglu: Milioni za “Karadayi”!

Zgodni Kenan Imirzalioglu dobio je od produkcijske kuće “Ay Yapim” dva miliona turskih lira (preko 850 hiljada evra) za učešće u dve sezone hit serije “Karadayi”. Iako se tek snima prva sezona, producenti su bez pogovora pristali da markantnom zavodniku isplate traženu sumu, ubeđeni da će serija biti pravi hit, kako u Turskoj, tako i u svetu, što se pokazalo kao tačno. Naime, mnoge zemlje, uključujući i Hrvatsku i Bosnu, kupile su prava na prikazivanje serije u kojoj Kenan igra sa Berguzar Korel. Takođe, Imirzalioglu je dobro plaćen i za uloge na velikom platnu – po filmu uzima između 300 i 430 hiljada evra. A da su i njegovi honorari ogromni zahvaljujući tračevima svedoči činjenica da njegova neverstva u vezi sa Ozge Agbulut, ali i glasine da je gej, pune stranice tabloida.

Beren Sat: Hvala Kivanču i ostalima!

Megapopularna turska glumica Beren Sat za učešće u serijama naplaćuje između 17 i 19 hiljada evra po epizodi, a prema najnovijim podacima, za ulogu u “Intikam”, rimejku američke serije “Revenge”, dobija 30 hiljada evra po epizodi, više nego što njen partner iz “Zabranjenog voća”, Kivanč Tatlitug, naplaćuje za svoje uloge. Ova serija nedavno je podigla prašinu u Turskoj zbog nešto “slobodnijih” scena seksa, koje se retko viđaju na tamošnjim malim ekranima. Inače, Beren za visoke honorare može da zahvali upravo Kivanču i glasinama da je bila u vezi sa njim za vreme snimanja “Voća”, ali i svom burnom ljubavnom životu i podužem spisku poznatih faca sa kojima su je mediji spajali.

Erkan i Ajča: Može i bez skandala!

Erkan Petekaja i Ajča Bingol u porodičnoj sagi “Kako vreme prolazi” sjajno su odigrali uloge Alija i Džemile. Ako se uzme u obzir da svoje karijere ne grade na skandalima, odlično su plaćeni – Erkan koji iza sebe ima bogato glumačko iskustvo po epizodi dobija oko 18 hiljada evra, a šuška se da je toliki i honorar talentovane Ajče. Inače, oboje su višestruko nagrađivani za uloge u “Vremenu”, a činjenica da se ova serija prodaje širom sveta nesumnjivo će uticati na povećanje njihovog honorara. Štaviše, Erkan za ulogu u svojoj najnovijoj seriji “Dila Hanim” dobija oko dve hiljade evra više po epizodi nego što je dobijao za megapopularno “Vreme”.

Halit i Merjem: (Ne) baš veličanstvena zarada!

Shodno imenu serije u kojoj igra, Halit Ergenč za ulogu u sagi o najvećem turskom osvajaču dobija zaista veličanstveni honorar! Na njegov račun od početka snimanja sliva se gotovo 20 hiljada evra po epizodi, a šuška se da dobija i razne bonuse. Sa druge strane, njegova koleginica i glavna zvezda serije, Merjem Uzerli, na početku snimanja dobijala je svega nešto više od 4 hiljade evra, u drugoj sezoni honorar joj je dupliran, da bi u trećoj dostigao cifru od 15 hiljada evra. U “Sulejmanu” je najgore prošao Okan Jalabik, koji je, uprkos bogatoj karijeri na početku serije dobijao svega tri i po hiljade evra, ali mu je kasnije honorar dupliran. Zanimljivo je da megapopularni Burak Ozdživit dobija pet puta manji honorar od Halita i Merjem, a toliko je navodno plaćen i Mehmet Gunšur, koji igra princa Mustafu.

Mehmet Akif Alakurt: Pola miliona za Osvajača!

Iako seriju “Sila” još nije emitovala nijedna domaća televizija, zgodni Mehmet Akif Alakurt stekao je mnoštvo fanova i među našom publikom. Zahvaljujući sjajnoj prodaji “Sile” poslednjih godina, Mehmet je sebi osigurao sjajne honorare. Tako će za ulogu Mehmeda II Osvajača u istorijskom spektaklu čije su pripreme u toku, dobiti pola miliona turskih lira (više od 213 hiljada dolara). Pritom, ovaj honorar ugovoren je samo za prvu sezonu serije, koja će, ako je publika dobro prihvati, sigurno dobiti i nastavak. Inače, fanovi turskih serija već sada predviđaju da će saga o sultanu Mehmedu nadmašiti popularnost neprikosnovenog “Sulje”.

Džansu Dere: “Skupa roba”

Zbog velikog uspeha serije “Ezel” na svetskom nivou, turski producenti utrkuju se oko toga ko će prvi angažovati prelepu Džansu Dere za neki od svojih projekata. Iako ova glumica važi za “skupu robu”, čelnici produkcijskih kuća ne žale novac, jer Džansino pojavljivanje garantuje i skok gledanosti. Tome u prilog ide i podatak da je za (gostujuću!) ulogu u “Sulejmanu Veličanstvenom” naplatila čak 15 hiljada evra po epizodi, koliko dobija i glavna zvezda serije, Merjem Uzerli. Ovo je popularnu Hurem dovelo do ludila, pa je zaratila sa koleginicom, o čemu smo već pisali. Na novinarska pitanja o honoraru Džansu se samo zagonetno smeška, a trenutno razmatra mnoštvo ponuda za nove uloge.

Tekst: Life Content

Povezane vesti:

Lepša nego ikada: Evo čime se danas bavi Šeherezada (VIDEO)
Bogata naslednica zvezde serije “Sulejman Veličanstveni”
Najgledanija serija u Turskoj “Paramparčad” od večeras na Prvoj TV!
“Sulejmanovo” porodično uživanje na jahti

1 Komentar

  1. Ceca je ostavio komentar 01/06/2013 u 22:21

    Usla sam samo zbog Kivanicove slike :-) ))

Ostavi komentar