“Sulejman Veličanstveni”: Merve Bolugur stiže na dvor!

Članak objavljen: 17.11.2013 u 9:04 časova


Talentovana turska glumica Merve Bolugur iza sebe ima nekoliko uspešnih TV projekata, među kojima je i uloga crvenokose Zejnep u seriji „Sever Jug“, te uloga u seriji „Küçük Sırlar“, turskoj obradi uspešne američke serije „Tračerke“ u kojoj joj je partner bio glumac Burak Ozdživit.
Merve se u glumačkim vodama probijala postepeno, glumeći prvo u nekoliko reklamnih spotova za poznate brendove poput Rexone, Burger Kinga i Algida sladoled, da bi svoju prvu veliku ulogu imala 2006. u humorističkoj mini seriji „Acemi cadi“. Njene glumačke sposobnosti prepoznala je i struka nagradivši je 2010. i 2011. statuama za najbolju glumicu.
U „Sulejmanu Veličanstvenom“ Merve je igrala Ceciliju Vanier Baffo, stvaran lik iz prošlosti čije poreklo nije službeno dokumentovano. Od tri moguće teorije, producenti serije prihvatili su onu po kojoj je Cecilija bila vanbračna kćerka venecijanskog plemića i guvernera na grčkom ostrvu Farosu, odakle su je 1537. oteli Barbarosini pirati, kada je imala samo 12 godina. Nedugo kasnije Cecilia je zajedno sa svojom sluškinjom dovedena u harem Hureminog sina princa Selima II, gde su joj dali novo ime Afife Nur-Banu, ili u doslovnom prevodu „božanstvena kraljica kose što svetli“. Sultanija Hurem odmah je prepoznala njenu ljepotu, duhovitost i inteligenciju, te joj dodelila mesto u Selimovom haremu u Manisi i osigurala najbolje školovanje. Mlada Nurbanu ubrzo je stasala u pravu lepoticu, a prema istorijskim izvorima, devojka je znala da se izbori za mesto najvažnije Selimove žene. U nešto više od tri godine rodila je četvoro dece, među kojima i sina Murada koji će naslediti Selima na prestolju.
Smatra se da je zaslužna za nastavak „sultanata žena“ kojeg je započela Hurem, a koji je trajao skoro 130 godina. Zahvaljujući Hureminoj nauci, ali i svojoj inteligenciji i snalažljivosti, Nurbanu je postala još jedna omiljena sultanija Osmanskog carstva. Glumica Merve Boluğur pokušaće da vas šarmira u ulozi Huremine naslednice Nurbanu.

Zanimljivosti:
- Merve ne voli društvene stranice poput Fejsbuka, ali ponekad voli pogledati komentare na Tviteru
- Jako su je uzrujali komentari forumaša i izmene Vahide Gordum s Merjem Uzerli, te ne rado daje komentare na tu temu jer lično poštuje obe glumice
- Tokom leta je morala smršati 8 kilograma za ulogu Nurbanu, kako bi stala u kostime koji su bili krojeni u veličini br. 34 – i to uz pomoć fitnes instruktora s kojim je vežbala po 4 sata na dan i koji je pazio na njenu ishranu koja je sadržavala proteine i jako malo masnoće

Izvor: 24sata.hr

Povezane vesti:

Bogata naslednica zvezde serije “Sulejman Veličanstveni”
Izgovorila sudbonosno “DA”: Udala se zvezda serije “Sulejman veličanstveni”
“Sulejmanovo” porodično uživanje na jahti
Stiže nova serija: Šeherezada i Sulejman ponovo glume zajedno

Ostavi komentar