Supruga Erkana Petekaje: Sin ga vrti oko malog prsta!

Članak objavljen: 13.03.2014 u 16:46 časova


Rodio se u provinciji Elazig, a odrastao je na azijskoj strani Istanbula. Uvek je bio među najboljim učenicima u školi pa je bez problema upisao studije glume. U gradsko pozorište su ga primili kad je imao 22 godine. Prva televizijska emisija na kojoj je radio bila je “Skrivena kamera”, a ubrzo posle toga usledile su prve prave glumačke uloge. Iako je jedan od najplaćenijih turskih glumaca, Erkan Petekaja (43) uspeo je ostati skroman. Uz njegovo ime ne vežu se skandali pa ne čudi što je miljenik turske publike.

- Drzak sam samo pred kamerama i to samo ako to uloga zahteva od mene. Ne želim bez razloga da se zameram ljudima. Samovoljno sam izabrao ovu profesiju i morao sam se pomiriti s teretom koji ona donosi. Javna sam ličnost i normalno je da domaće medije zanima gde sam bio, šta sam radio, s kim sam bio, ali od početka karijere sam se trudio da imam korektan i lep odnos s novinarima pa naša veza odlično funkcioniše. Dok se međusobno cenimo i poštujemo, verujem da neće biti problema – kaže glumac, kojeg trenutno gledamo kao šarmantnog Rizu u hit seriji “Dila”.
Iako je iza njega dugogodišnja karijera i mnoge uloge, Erkan sebe ne smatra dobrim glumcem. Dodaje da uvek ima prostora za bolje, pa kad god ima vremena, ide na dramske radionice i usavršava se. Sam sebi je najveći i najoštriji kritičar, a najveći fanovi su mu roditelji i sestra.
- Uvek su bili uz mene. Verovali su u moj talenat i hrabrili me kad sam bio na ivici da odustanem od svega. Ponosni su kad me vide na televiziji, a mama često izrezuje novinske članke o meni i čuva ih u tajnoj fascikli – smeje se Erkan.
Roditeljima je, kaže, zahvalan jer su mu pružili normalno i sretno detinjstvo kakvo glumac želi i za sina jedinca Cema Cana (10).
- Teško je odgajati dete u ova moderna vremena. Preplavila nas je tehnologija i moram priznati da me to sve više plaši. Sin se bolje razume u kompjutere i pametne telefone od mene. Supruga i ja želimo da ga zaštitimo od svega negativnog i nadam se da radimo dobar posao. Cem je, srećom, poslušan dečak. Obožava prirodu i sport, ima odlične ocene u školi i mašta o tome kako će jednog dana biti uspešan lekar ili veterinar – kaže ponosni otac.

Erkan kaže da je oduvek znao da će biti glumac. Druga najveća strast mu je bila muzika, ali za nju više nema vremena. Čim završi jedan glumački projekat, već mora da počne da radi na drugom.
- U duši sam okoreli roker. Sviranje gitare mi nikad nije išlo, ali na bubnjevima sam odličan. Prvi put sam uzeo palice u ruke na zadnjoj godini fakulteta i zaljubio se. Dugo sam štedeo i odricao se svega kako bih mogao kupiti bubnjeve i, sad kad ih imam, nemam ih kada svirati. Stoje mi u kući i skupljaju prašinu – žali se popularni Riza iz serije “Dila”.
Turski glumac i miljenik žena nikad nije bio preterano lud za sportom pa se često zna šaliti da ima dve leve noge jer je uvek bio antitalent na terenu.
- Ne bavim se sportom, ali volim da plivati. Leto mi je najdraže godišnje doba i svake godine ne mogu da dočekam da sa porodicom odem na more. Ako zbog posla ne uspem da dobijem slobodne dane, opuštam se na bazenu – kaže Erkan, kojeg je ljubav prema plivanju jednom umalo došla glave.
Naime, Riza je jedne zime skočio u zaleđen bazen i čudom ostao neozleđen. Da mu je plivanje očito u genima, dokazuje i njegov sin Cem Can. Dečak se u vodi oseća kao kod kuće i već je, hvali se ponosni tata, počeo osvajati prva mesta na takmičenjima u školi. Erkan ga bodri iz publike kad god je u Istanbulu.

- Nisam mogao ni zamisliti da će mi dete promeniti život iz temelja. Obožavam da sam tata. Nema toga što ne bih uradio za sina. Ne znam mu reći ne. Supruga mi uvek kaže da me desetogodišnjak bez ikakvog napora vrti oko malog prsta, a ja toga nisam ni svestan. Ona je stroža od mene i sve drži pod kontrolom, a ja sam taj koji našem mezimcu uvek progledam kroz prste – smeje se glumac.
U suprugu Didem se, kaže, zaljubio na prvi pogled. Veza im je u početku bila turbulentna zbog Erkanova poroka, ali inženjerka geologije nije odustala od njihove ljubavi.
- Imao sam velikih problema s alkoholom i nije me sramota da to priznam. Nisam znao da se nosim sa stresom. Bila je to mladost ludost. Utehu sam pronalazio u alkoholu, a Didem je verovala da se mogu promeniti i biti bolji muškarac – rekao je Riza.
Glumac se uz supruginu potporu brzo otreznio i kune se kako se slične epizode više nikad neće ponoviti, pogotovo sad kad imaju sina koji zavisi od njih i gleda ih kao uzor.
- Sad sam čist kao suza. Jedina mana mi je što se brzo umaram. Stari se i godine čine svoje. Svaki slobodan trenutak bih proveo na kauču, a znak da više nisam u cvetu mladosti je i nesanica. Svako jutro ustajem s pticama. Odspavam sedam sati i to mi je više nego dovoljno – kaže Erkan.
Osim što ga je spasila iz pakla alkohola, Didem je uz popularnoga glumca morala naučiti da živi i s njegovim opsednutim obožavateljkama. U braku su, priznaje Erkan, imali nekoliko kriza zbog njene ljubomore, ali uspeli su ih prebroditi. Suprugi su smetale njegove mlađe zgodne koleginice, a nije se osećala nimalo ugodno ni kad su im na adresu stizala ljubavna pisma nepoznatih žena koje su se u Rizu zaljubile preko malih ekrana.
- Probleme rešavamo razgovorom iako bih ja najradije sve što me muči zadržao za sebe. Ne volim druge opterećivati svojim nedaćama. Takav sam bio i kao dečak jer su se roditelji uvek previše brinuli za mene. Držali su me pod staklenim zvonom, a sestri je bilo još gore jer je žensko. Zato bih voleo da supruga i ja imamo više dece. Deci treba sloboda, a naš je zadatak da ih usmeravamo, budemo uz njih i pomažemo im kad god se sretnu s nečim što im je nepoznato i strašno. Ne želim da se pretvorim u posesivnog oca koji guši decu – kaže Riza.

Erkan u Turskoj još snima “Dilu”, koja ruši sve rekorde gledanosti, a prošle godine je istovremeno snimao i seriju “Benim Hala Umudum Var”. Glumac ne voli da govori o zaradi, ali s obzirom na to da je za seriju “Kako vreme prolazi” dobijao čak 19.000 evra po epizodi, turski mediji šuškaju da sad verojatno dobija dvostruko više.
- Uvek je lepo znati da baš ni u čemu ne oskudevate, ali kad bolje razmislite, stanje na bankovnom računu može vam doneti samo trenutno zadovoljstvo. Zdravlje mi je na prvom mestu, a novac je nužno zlo. To sam shvatio nakon što sam završio na dve hitne operacije. Bile su rutinske i život mi nije bio u opasnosti, ali svejedno sam se zapitao koji su mi prioriteti u životu – zaključio je junak turskih serija.

Izvor: 24sata.hr

Povezane vesti:

Najgledanija serija u Turskoj “Paramparčad” od večeras na Prvoj TV!
“Paramparčad”: Nova turska serija na našim ekranima
“Kapetan Al” je zlostavljao: Nurgul otkrila zašto je napustila seriju!
Altug Sećkiner: Nemam vremena za ljubav!

1 Komentar

  1. Sara je ostavio komentar 14/03/2014 u 10:53

    Turski glumci i serije su super ,blizi nasem mentalitetu ! Tv Prva se okrenula domacim serijama koje su lose i rejting je odmah pao,slabo se gleda npr.Pisite o seriji Iffet i Ibrahimu Celikkolu !

Ostavi komentar