Turci ne vole Hurem: Pretnje smrću zbog robinje koja je postala kraljica!

Članak objavljen: 28.02.2013 u 15:03 časova


Turska serija “Sulejman Veličanstveni” uspela je da osvoji svaku zemlju u kojoj je počela sa prikazivanjem, a o njenoj gledanosti u Srbiji i zemljama iz regiona nema potrebe govoriti.
Saga o robinji koja je postala kraljica i vladaru sveta uspela je da prikove za male ekrane milionski auditorijum na ovim prostorima, a slična je situacija i u Turskoj kada je gledanost serije u pitanju.
Međutim, njeno snimanje je tamo izazvalo i brojne kontraverze jer nisu svi oduševljeni kako je predstavljena turska istorija kroz seriju, a najviše im je zasmetalo što je sultanija Hurem predstavljena kao neko ko je upravljao Sulejmanom, a samim tim i svetom, te što je na njenoj ličnosti i stavljen glavni akcenat i tok radnje u seriji. Kako navode neki tamošnji mediji, Hurem i nije baš omiljena istorijska ličnost u Turskoj, kako zbog traga koji je ostavila, tako i zbog toga što je bila pravoslavka i što je na dvor došla kao robinja, a uspela je da postane kraljica i zakonita žena sultana Sulejmana, što nijednoj ženi pre nje nije pošlo za rukom.
Navodno, radnja serije i to što je Hurem predstavljena kao žena čija je reč bila poslednja izazvale su tolike kontroverze i reakcije da su reditelji serije Jagmur Tajlan i Durul Tajlan dobijali pretnje smrću. Radi podsećanja, kraj serije je najavljen za april 2014. godine.

Izvor: Opera-17

Povezane vesti:

Bogata naslednica zvezde serije “Sulejman Veličanstveni”
Izgovorila sudbonosno “DA”: Udala se zvezda serije “Sulejman veličanstveni”
“Sulejmanovo” porodično uživanje na jahti
Stiže nova serija: Šeherezada i Sulejman ponovo glume zajedno

4 komentara

 1. zana je ostavio komentar 28/02/2013 u 20:53

  Hurem su mrzeli zato sto je po mnogim istoricarima ona bila glavni krivac sto je Mustafa najstariji sin pogubljem.Mustafa je bio omiljen kod Turaka u tom vremenu ,a i njegova majka Mahidevran,a i krivili su je za smart Ibrahim pase,mnogi su smatrali da je Hurem bacila magiju na sultana i da je zato uticala na njega,Al ni njoj nije svanulo,za njena zivota su joj umrla dvoje dece,a ona je umrla u 52 godini,tako da nije dozivela da vidi svog sina na tronu.Mislim da nema veze sto je bila pravoslavka,jer mnoge druge su robinje bile svih vera ..

 2. Ne vjeruj sve što čuješ je ostavio komentar 28/02/2013 u 22:57

  Radnja serije je izmišljena zbog gledanosti ….. Ko bi je gledao da nema žena, intriga, prevara, opijanja, ubijanja, itd. Ko hoće da zna pravu historijsku istinu, neka pronađe knjigu Sulejman Veličanstveni i sultanija Hurem

 3. :P je ostavio komentar 01/03/2013 u 11:35

  Ma Hurem je kraljica ;D

 4. Lane je ostavio komentar 01/03/2013 u 19:19

  Da, zana, itekako su je mrzeli i zbog toga što je pravoslavka. Naravno, tačni su i razlozi koje si ti navela. Ima veze, i to još kako. Kao što si i sama rekla, druge ROBINJE su bile raznih veroispovesti, ali Aleksandra iliti Rokselana, nije ostala robinja, pa ti teza pada u vodu. U prilog tome ti je i neomiljenost naše princeze Olivere među jednim delom turskih istoriografa. Jedan od njih baca akcenat na njeno hrišćansko i plemićko poreklo, direktno je optužujući za Bajazitovo pijanstvo i veliku moć despota Stefana Lazarevića. Ja znam da se vi poklonici Turaka trudite da ih opravdate i prikažete kao dobrice i verski tolerantne, ali stvarnost je drugačija, šta da se radi.

Ostavi komentar