Turska serija u Americi: TV Fox otkupljuje prava na snimanje novele “Son” (video)

Članak objavljen: 20.10.2013 u 23:15 časova

Veliki interes javnosti izazvala je vest da su u TV kući FOX odlučili od Eccho Rightsa otkupiti prava za adaptaciju scenarija izvrsne turske serije “Son”(The end), te je tako postala prva turska serija čiji će se originalni scenarij adaptirati za američko tržište.

Son je priča o bračnom paru koji sa svojom decom sretno žive idiličan porodični život u Istanbulu. Priča je to o muškarcu i ženi čija je veza iskrena i bez nesuglasica. Barem se tako čini dok žena ne otkrije da je sve to jedna velika laž!

Nedavno su prava za adaptaciju otkupljena i za rusko tržište na kojem turske serije, poput Sulejmana Veličanstvenog, imaju dobru gledanost. “Son” se u originalnom formatu već prikazuje (ili će se prikazivati) u 40-ak zemalja uključujući i Švedsku (SVT), čime je postala prva turska serija koja se u originalnom formatu, sa titlovima, prikazivala u Zapadnoj Europi.

Fredrik af Malmborg, izvršni direktor Eccho Rightsa, izjavio je kako uspeh ove serije u originalnom formatu, a sada i kao adaptirani scenario za američko i rusko tržište potvrđuju velike ideje i inventivnost originalnog scenarija dramske serije “Son”.

Turske serije unatrag 5 godina doživljavaju pravu revoluciju u produkciji i post produkciji i postale su veliki izvor zarade. Tako su prošle godine turske serije na internacionalnom tržištu ostvarile zaradu od 130 milouna dolara, u odnosu na 2007.g. kada je zarada bila oko 1 milioun dolara.

Izvor: sapunice.net

Ključne reči: , , , ,

Povezane vesti:

Zbog ovih lepotica su i muškarci gledali turske serije
Merjem Uzerli pukla u Turskoj!
Pobegao iz Turske: Sultanijin bivši verenik proneverio milione
Vraća se u Tursku: Hurem kupila kuću pored novog dečka

Ostavi komentar