Turski Šon Pen: Nisam spreman da se vežem

Članak objavljen: 11.07.2015 u 20:30 časova

Nedžip Memili, Azer iz “Dile”, o idolima, braku i kulinarstvu: Imam osećaj da još nisam spreman da se vežem.

- Televizija ceni vizuelni rad. Za glumca melodrame je poželjno da bude fotogeničan, a ukoliko je i zgodan – uspeh mu je zagarantovan. Dovoljan je samo jedan krupan kadar na mene kako biste shvatili da nisam cvet iz te bašte (smeh). Ta činjenica, pak, nikad nije sputavala moje samopouzdanje. Uvek mi je bilo važno da znam ko sam i šta želim, a upravo mi je to omogućilo da biram koga ću da igram i sa kim ću da igram. U životu je sve stvar izbora. Sa kakvim god izazovom da se suočim, moje je opredeljenje da budem i ostanem čovek, i da ga živim na TV, filmu i u pozorištu. To sam učio od najboljih, Roberta de Nira i Al Paćina, koji igraju po unutrašnjem taktu svojih likova – kaže turski glumac u usponu Nedžip Memili, koga zbog uloga šarmantnih sociopata i nesporne fizičke sličnosti često nazivaju tamošnjom verzijom Šona Pena.

Za razliku od “lošeg dečka” Holivuda, zvezda melodrame “Dila”, u kojoj tumači Azera Barazoglua, živi povučeno i ne daje povoda za senzacionalističke napise u žutoj štampi. Uprkos tome što je sapunicama (među kojima je “Nasleđe jedne dame” i “Kad lišće pada”) stekao veliki krug obožavateljki, Memiliju ne cvetaju ruže u ljubavi. Još nije uspeo da pronađe onu pravu, a i ne žuri mu se. Nema želju, kaže, da stane na “ludi kamen”.

- Tek mi je 35 godina (napunio 27. maja). Možda mi je ovo najbolji period za brak, ali imam osećaj da još nisam spreman da se vežem. Ne protivim se tome, ali ljuti me kad ljudi čine stvari samo radi drugih. To važi za sve u životu. Neću da se ženim da bih usrećio familiju, ako mi nije do toga. Brak je predstava za društvo i zato između njega i zajedničkog života nema nikakve razlike. Ako svim srcem volite i poštujete svoju izabranicu, vaša ljubav može da živi i bez burme. Naravno, ljubav i poštovanje moraju biti obostrani - iskren je Nedžip, dodajući da ne razmišlja ni o potomstvu. – Volim decu, ali samo kad sam kod prijatelja (smeh). Naravno da ću biti srećan kad postanem otac. Međutim, trenutno nisam optimista po tom pitanju. Kad vidim kuda nam srlja mladost, uhvati me strah od same pomisli kako je biti roditelj. Teška je to uloga.

Simpatični glumac sebe opisuje kao osobu slobodnog duha, koja najviše uživa u spremanju hrane za sebe i drage ljude.
- Jelo mi je najvažnije od svega. Kad sam kod kuće, uglavnom sam u kecelji. Najviše volim da spremam salate. Nisam kuvar za desetku, ali garantujem vam da kod mene ne biste ostali gladni. Kuhinja mi je omiljena prostorija u stanu. Urađena je po mojim zamislima. Prostrana je i sunčana. Na levoj strani mi raste paradajz, a na desnoj luk. Ima li veće miline? – hvali se glumac.

Izvor: Novosti
Foto: Promo

Povezane vesti:

Oženio se turski Bred Pit: Majka nije prisustvovala venčanju
Čestitamo: Ezel staje na ludi kamen
Otkrivamo sve o životu i karijeri Hatidže Šendil!
S malih ekrana ljubav preneli u stvarnost: Burak i Fahrije sve bliže braku?

Ostavi komentar