Ko je VIDARKA Marijana Kovačević koja spašava svetske fudbalere od hirurškog noža?!

by | novembar 18, 2009

Robin van Persi, fudbaler Arsenala, kasno sinoć našao se na stolu jedne čudotvorne beogradske doktorke, saznaje „Alo!“. Priča da misteriozna doktorka povređene uspešno leči placentom izazvala je veliko interesovanje srpske, engleske, ali i holandske javnosti.

 

Milan Gurović: Marijana je mađioničar
Iako su u našim lekarskim krugovima zatečeni ovakvim informacijama, pojedinci iz sportskog života tvrde: „Takva doktorka zaista postoji i zove se Marijana Kovačević!“. Među onima koji potvrđuje ovu priču je i košarkaš Milan Gurović.
– Istina je! Marijana je mađioničar! Bio sam kod nje u sezoni 2006/2007, kada sam izvrnuo zglob. Tada mi je 80 odsto ligamenata bilo pokidano. Predviđali su mi pauzu od najmanje tri meseca, a mene je čekala utakmicu za sedam dana. Otišao sam tamo, bukvalno iz očaja. Posle tri njena tretmana, pojavio sam se na parketu. Nema potrebe da lažem ili da izmišljam, ima ljudi koji to mogu da potvrde. Mazala mi je nogu nekim kremama, travama, koktelima, ne znam ni sam šta je bilo unutra, ali je bilo delotvorno. Znam da veliki broj fudbalera dolazi kod nje, da je specijalista za zglobove. Čuo sam čak i da su predstavnici Reala iz Madrida i Mančester sitija dolazili u Beograd, da od nje traže sastojke od kojih pravi te kreme i ona nije želela da im to otkrije. U pravu je. Ne znam šta radi, ali Marijana je za mene mađioničar – ponavljao je za „Alo!“ Gurović.

 

 

Marko Pantelić: Deset puta brži oporavak
Sličnu priču holandskim medijima dao je i Marko Pantelić, as Ajaksa i reprezentacije Srbije.
– Ubeđen sam da će Marijana pomoći Robinu. Kada sam prvi put otišao kod nje, bio sam skeptičan. Tada sam imao 24 godine. Oporavak posle njenog tretmana je četiri do deset puta brži nego što je to uobičajeno. Verujem da će pomoći i fudbaleru Arsenala i da će se on već za pet nedelja naći na terenu.
Iz Holandije se oglasio i Orlando Engelar, bivši saigrač našeg Mladena Krstajića u Šalkeu.
– Ona, u stvari, koristi sposobnost ljudskog organizma da se sam leči. Takođe, koristi plodne ćelije iz placente i električne talase. I ja sam išao na tretman kada sam čuo kako ju je Krstajić hvalio. Ove godine pomogla je i Danku Lazoviću, koji je imao vidljive pukotine u kolenu, ali se posle te posete veoma brzo oporavio. Stvarno neverovatno – rekao je Engelar.
S druge strane, Krstajić se našao u čudu, otkud on u ovoj misterioznoj priči.
– Ja neku doktorku hvalio? Prvi put čujem, zaista. Nikada nisam bio na takvoj terapiji, ali daj bože da takva žena stvarno postoji. Da niko od nas ne trpi zbog povreda – rekao je fudbaler Partizana za „Alo!“.

 

 

Masiranje konjskom placentom
Inače, britanski „San“ i „Skaj njuz“ iz svojih izvora saznaju da će Van Persi biti podvrgnut tretmanu koji uključuje masiranje povređenog članka smesom koja sadrži konjsku placentu!
Lečenje placentom, navodno konjskom, svakako je nova informacija za lekarske, ali i veterinarske stručne krugove u Srbiji. Inače, Robin van Persi bi trebalo u četvrtak da se javi treneru Arsenu Vengeru, posle čega će i medicinsko osoblje Arsenala utvrditi da li je tretman u Beogradu dao rezultat.

Srpski doktori sumnjaju na šverc konja
Prema rečima dr Miloša Pavlovića, docenta na katedri za porodiljstvo, sterilitet i veštačko osemenjavanje Veterinarskog fakulteta, upotreba konjske placente nije zabeležena, ali, nije ni nemoguća. Daleko zanimljiviji je put nabavke ove „sirovine“, jer kako kaže dr Pavlović, u Srbiji nije moguće nakupiti dovoljne količine placente.
– U Srbiji ima bruto 10.000 konja, od toga se za 600 znaju lokacije, sve ostalo se drži po selima i privatnim domaćinstvima. Da bi se neko bavio sakupljanjem i upotrebom placente u određene svrhe trebalo bi da poznaje sve koji gaje konje u Srbiji ili pak da uvozi iz Tadžikistana, Kirgistana i ostalih zemlja koje su poznate po uzgoju konja. U najgoroj varijanti je u pitanju šverc i pitanje je načina transportovanja i čuvanja te placente jer kod nas ne postoje ustanove za to – kaže dr Pavlović.

ENGLESKI LEKARI: Tretman bez dokaza!
Karol Kuper, engleski doktor, za „San“ je objasnio metod lečenja ovom materijom.
– Placenta sadrži veliku količinu proteina, ali lečenje takvim metodom nije uopšte dokazano. Sumnjam da će pomenuti tretman pomoći Van Persiju da se što pre vrati na teren – rekao
je doktor Karol Kuper.

Van Persi iz Beograda: Ne može da škodi
Neposredno pre tretmana kod doktorke Kovačević, Van Persi se poverio kolegama „Skaja“.
– Ona je pomalo nejasna po pitanju metoda, ali znam da vas prvo dugo masira tečnošću iz placente. Pokušaću, jer sam siguran da ne može da mi naškodi. Ukoliko mi pomogne, biće sjajno. Ukoliko ne, nikom ništa. Razgovarao sam sa glavnim fizioterapeutom Arsenala i klub mi je dozvolio da pokušam sa ovim tretmanom. Takođe, sa tim se složio i menadžer Arsen Venger. Na skeneru je utvrđeno da mi je pokidan ceo ligament, ali moglo je da bude još gore – rekao je Van Persi iz srpske prestonice.

Tekst: Alo

 

Tagovi: