Categories ZDRAVLJE

5 znakova da vašem telu nedostaje kalijum

Telu je potreban kalijum da bi normalno funkcionisalo. Ako ste stalno umorni, a spavate koliko bi trebalo, manjak kalijuma mogao bi biti uzrok.

Foto: Thinkstock

Ako jedete mnogo hrane koja dolazi iz “kesice”, veroatno imate premalo kalijuma u organizmu, tvrdi nutricionista Loren Blejk iz Medicinskog centra Waksner.

Kalijum osigurava pravilnu kontrakciju mišića u telu, reguliše telesne tečnosti i ravnotežu minerala u organizmu. Uz to ublažava učinke preteranog konzumiranja soli, što je problem s kojim se susreće mnogo ljudi u svetu. Pre svega, štiti krvne sudove od oštećenja i zadebljanja i snižava visoki krvni pritisak.

Ovo su najčešći znakovi da vašem telu nedostaje kalijum.

1. Stalno ste umorni

Tijelu je potreban kalijum da bi normalno funkciinisalo. Ako ste stalno umorni, a spavate koliko biste trebali, manjak kalijuma mogao bi biti uzrok, tvrdi Loren Blejk. Umor može biti i posledica stresa, loše ishrane i nedostatka sna, što su takođe problemi koji se povezuju s manjkom kalijuma u organizmu.

Pročitajte i… To se traži! Zadržavaju vitkost, čuvaju zdravlje i neguju telo spolja

2. Imate česte grčeve u mišićima

Kalijum je neophodan za pravilan rad mišića u celom telu. Kada su količine tog minerala u telu niske, pojedinac oseća bolove i grčeve tokom dana ili dok vežba.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA