Categories ZDRAVLJE

Da li svetlost može da leči?

Proverite koliko znate o uticaju svetlosti na naš organizam, o Bioptron lampi i biorezonantnoj dijagnostici, u intervjuu sa prof. dr Đurom Korugom i dr Vladanom Nastanovićem, lekarom Nordmed instituta.

Ova rubrika, koju na našem portalu možete pratiti svakog ponedeljka od 12 h, realizovana je u saradnji sa emisijom Infoklinika koja se emituje nedeljom od 11 sati na kanalu Pink 3.

Foto: Thinkstock

Infoklinika: Šta je difuzna, a šta linearno polarizovana svetlost?

Dr Đuro Koruga: Difuzna svetlost je svakodnevna svetlost koja nas okružuje. Drugim rečima, veliki broj fotona dolazi do nas, svaki foton ima svoje elektomagnetno polje, ali uređenost tih elektromagnetnih polja je u potpunosti nasumična. Kod linearno polarizovane svetlosti svi fotoni se uređuju tako da elektromagnetno polje bude vertikalno i sve talasne dužine, odnosno, energije, u datim su ravnima. Difuznu svetlost možemo uporediti sa šetačima u Knez Mihailovoj, koji idu od radnje do radnje, sve je difuzno. Ali, kad bi naišao stroj vojnika, oni bi podsećali na polarizovanu svetlost.

Infoklinika: Dakle, polarizovana svetlost može da da terapijski efekat na organizam. A sve je to sadržano, na primer, u aparatu poput Bioptron lampe?

Dr Đuro Koruga: Taj aparat difuznu svetlost pretvara u linearno polarizovanu. Zašto je to važno? Zbog toga što uređuje naše biomolekule, kao što su, na primer, lipidi kod membrane ili voda.

Infoklinika: Kakva su vaša iskustva u Nordmed institutu kada govorimo o primeni aparata koji se baziraju na polarizovanoj svetlosti?

Dr Vladan Nastanović: Iskustva su odlična. Rezultati su veoma pozitivni kod pacijenata koji imaju velikih problema kod zarastanja rana, kod dijabetičara koji imaju teške i komplikovane rane koje sporo zarastaju. Takođe, postiže se veliki uspeh u beauty tretmanima, kod održavanja kvaliteta kože, to ne smemo da zaboravimo. Veliki uspeh postiže se i u tretiranju psorijaze.

Infoklinika: Pomoću kojih aparata pomažete pacijentima da se reše tog autoimunog oboljenja – psorijaze?

Dr Vladan Nastanović: Postoji program kroz koji pacijenti moraju da prođu. Prva stvar je biorezonantna dijagnostika. To je jedan, uslovno rečeno, jednostavan aparat iza kojeg stoji komplikovana tehnologija koja na osnovu elektromagnetnog potpisa organizma može da pronađe koje ćelije su van frekvencije njihovog fiziološkog osciliranja te može da se odredi koji organski sistem je poremećen. Na osnovu toga možemo da pronađemo uzrok koji može da se ispolji kao psorijaza ili neko drugo oboljenje. Ovaj pristup je veoma efikasan zato što se otkrije uzrok bolesti, ne leči se samo posledica.

Kompletan razgovor pogledajte u novoj epizodi emisije Infoklinika.

Pročitajte i… Šta je 4P ili kako će izgledati antiejdžing medicina budućnosti?

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA