Categories Zdrava ishrana

8 namirnica koje treba da izbacite iz ishrane odmah!

Postoji hrana koju moramo izbegavati u širokom luku, jer našem organizmu nanosi veliku štetu. U pitanju je hrana koja je prerađena, puna aditiva i koja u organizmu ostavlja velike posledice.

Foto: Pixabay

Stručnjak iz Environmental Working Groupe Nneka Leiba je jasno objasnila:”Ne znači da ćete odmah postati bolesni, ako ove namirnice konzumirate, jednom ili dva puta. Ali definitivno ovu hranu morate izbegavati da jedete često, ako je moguće.” Sa tim na umu, Leiba je napravila spisak namirnica koje su pune aditiva, konzervanasa i koje ne smemo da uvrstimo u ishranu. Zato, recite bye, bye ovoj hrani:

1. Američki sir

Kod nas poznatiji kao žuti sir na listiće ili sir za sendviče. U pitanju je fabrički sir koji nastaje od mućkanog mleka punog masti, sulfata, proteina i emulgatora i konzervanasa i veštačkih boja. Dakle, što dalje od ove namirnice i zamenite ga tanjom kriškom belog mladog sira.

2. Suhomesnati proizvodi

Puni su vode, sulfata, veštačkih aroma i konzervanasa koji dugo produžavaju rok trajanja i utiču na kvalitet mesa. U pitanju su prerađevine koje zbog velike količine soli zadržavaju vodu u organiznu i dižu pritisak.

3. Margarin

Jednostavno je – zamenite margarin puterom. Prirodnom namirnicom, a ne veštački dobijenim margarinom koji je napravljen od biljnih masti i koji je pun trans masti.

4. Gazirana pića

Reći ćemo vam da jedna konzerva gaziranog pića sadrži oko 10 kašika šećera. Već je dovoljno da odmah odložite u stranu ova pića i to zauvek. I još samo da spomenemo štetne koncentrate koje ne daju nikakvu korist vašem organizmu, već naprotiv, uništavaju ga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA