Categories Zdrava ishrana

Detoks dijeta za zdraviju kožu

Detoksikacija je vrlo važan proces koji je potreban našem telu kako bi se očistilo od toksina. Postoje razne detox dijete koje čiste bubrege, želudac i kožu. Da biste imali blistavu i besprekornu kožu, donosimo vam nekoliko malih saveta koji će vam pomoći u tome.

Voda
Ako želite da očistite kožu i poboljšate vaš izgled, pijte puno vode. To je jedan od najboljih načina za detoksikaciju vašeg tela, prirodno je, a uz to i jeftino. Voda čisti organizam izbacujući toksine, poboljšava stolicu i nema kalorija ili masti koje mogu dovesti do debljanja. Takođe, voda poboljšava probavu i pozitivno deluje na creva.

Povrće
Namirnice koje su bogate vitaminom A, C, E i B12 su zaista dobre za vašu kožu. Za detoksikaciju kože, uključite sledeće namirnice u vašu ishranu: jaja, kelj, peršun, maslačak, spanać, morsko povrće, brokoli, kupus i šargarepu. Dakle, izbacite iz upotrebe brzu hranu i pržena jela. Hrana bogata omega 3 masnim kiselinama poput ribe i lososa je naročito dobra za kožu.

Voće
Limun je jedna od najčešćih detoksikacionih namirnica koje se koriste za čišćenje tela jer stimuliše otpuštanje enzima. Voće poput narandže, limuna, ananasa, jagode, brusnice i maline su bogati antioksidansima. Antioksidansi uništavaju slobodne radikale koji oštećuju kožu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA