Diže imunitet, vraća snagu, jača i od antibiotika. A tek što je ukusna!

by | oktobar 7, 2016

Koliko puta ste je samo jeli u različitom obliku – kao bobice, sok, u kolačima ili u fantastičnoj kombinaciji sa drugim voćem, a da niste ni znali koliko je dobra za vaše zdravlje?

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Zahvaljujući sastojku antocianinu, borovnica je najbogatiji izvor antioksidanasa među 40 različitih vrsta voća i povrća, a lišće ove biljke je prava riznica minerala.

Brojna istraživanja pokazala su da je sok od borovnice savršen lek protiv malokrvnosti, da borovnica usporava proces starenja, poboljšava funkciju vida i krvotok uopšte, zaustavlja početne faze razvoja karcinoma…

Borovnica najpre deluje na respiratorni, urinarni i probavni sastav. Interesantno je da borovnica može da prodre na mesta na koje ni antibiotici ne mogu. Na primer, oni koji imaju problema sa bakterijo ešerihijom koli, trebalo bi da konzumiraju borobvnicu, koja predstavlja urinarni antiseptik, a rezultati koje daje su brzi i efikasni.

Napomena: Lečenje borovnicom ne preporučuje se kod upale bubrega jer može da izazove krvarenje i pojavu belančevina u mokraći.

Pročitajte i… Započnite jutra ovim lekovitim sokom i doživećete duboku starost

Borovnice jače od antibiotika… Kliknite na sledeću stranu…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Evo na koji način bi trebalo da ih konzumirate:

1. dan žvačite jedan plod borovnice,

2. dan dva ploda borovnice,

3. dan tri ploda borovnice,

4. dan četiri ploda borovnice,

5. dan pet plodova borovnice… (i tako 15 dana)

15. dan 15 plodova borovnice.

16. dan uzmete 1 manje, tj. 14 plodova borovnice,

17. dan 13 plodova borovnice,

16. dan 12 plodova i tako sve dok ne dođete do jednoga ploda

Način na koji ćete ih konzumirati borovnicu:

Bobice dobro sažvaćite. Naravno, koščice ispljunite. Što bolje i duže žvaćete, to će borovica imati bolje dejstvo.

Oni koji su zdravi preventivno mogu da uzimaju do osam bobica, za jačanje imuniteta i za što bolje zdravlje.

Takođe, možete koristiti i iglice borovnice: Zapalite ih u prostoriji u kojoj boravi bolesnik za njegov brži oporavak, a mogu koristiti i za dezinfekciju prostorije.

Pročitajte i… Autorka najpopularnije dijete ima super jednostavnu formulu za topljenje masnih naslaga

Na sledećoj stranici pogledajte kako da pripremite sirup od borovnica koji će takođe imati fantastičan učinak za vaš organizam…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Sirup od borovnice

Za pripremu sirupa potrebno je borovnice prebrati, oprati, odstraniti im peteljke, staviti ih u đevđir, zatim ih izgnječiti i ostaviti da odstoje preko noći na hladnom mestu.

Sutradan izgnječene borovnice propasirajte i procedite kroz čisto tanko platno ili višestruko savijenu gazu.

Dobijeni sok sipajte u šerpu, zagrejte do ključanja, a zatim dodajte šećer. Na svaki litar soka stavite kilogram šećera.

Mešavinu soka i šećera vratite da ponovo provri, a tokom kuvanja skidajte penu koja se stvara na površini.

Pročitajte i… Mesec dana i 10 kilograma manje: Dijeta za kojom smo poludele, a fora je u doručku

Skuvani sirup sipajte još dok je vruć u pripremljene flaše, pa ih zatvorite dvostrukim celofanom.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: