Categories Zdrava ishrana

Dnevni raspored za one koji žele da smršaju

Dobro je poznato da, kada želite da smršate, uz redovno vežbanje i pravilnu ishranu jednako je važno i kada ćete to raditi. Posebno bi trebalo da obratite pažnju na to prvih nekoliko dana dijete, jer je organizmu potrebno vreme da se navikne na novi režim ishrane i vežbanja. Pravilan raspored aktivnosti će vam olakšati taj prelazni period i omogućiti da iskoristite svaki minut dana. 

Evo primera kako vaš raspored treba da izgleda. Možete ga prilagoditi svojoj dnevnoj rutini.

7:00-7:30 Najbolje je da dan započnete sa kardio vežbama, poput trčanja. Ustanite pola sata ranije nego inače i pre doručka vežbajte 20 minuta. Voda je takođe veoma važna – uz čašu vode pre svakog obroka dijeta će biti efikasnija.

8:00-9:00 Doručak! Za prvi obrok pojedite nešto poput jaja i tosta, koji su puni proteina i ugljenih hidrata.

11:00 Ne zaboravite na užinu. Pojedite neku voćku ili jogurt.

13:00-14:00 Za ručak pojedite obrok poput pileće supe i kuvanog povrća.

14:00-15:00 Ako imate vremena, nakon ručka odspavajte. Dovoljno je 15-20 minuta sna da napunite baterije i povratite energiju, a sa druge strane nećete preterati pa vas neće uhvatiti nesanica uveče.

16:00-17:00 U ovo vreme telesna temperatura je najviša, pa odradite vežbe istezanja i snage.

17:00-18:00 Da se ne biste probudili u sred noći i zavirivali u frižider u potrazi za nečim za grickanje, važno je da večera bude obilna, ali ipak ne prepuna masti. Piletina sa povrćem je odličan izbor.

22:00-23:00 Ovo je idealno vreme za spavanje. Važno je da naviknete organizam na leganje u krevet i ustajanje u isto vreme, čak i vikendom, da biste imali doboljno energije za sve aktivnosti.

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA