Hajde da uklonimo toksine iz tela i podignemo imuni sistem na sjajan način

by | novembar 1, 2016

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij, nedaleko od Rostova na Donu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset miliona primeraka i prevedene na više stranih jezika.

Svojim knjigama želi da motiviše ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami leče. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primenjuje i na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).

On smatra da je jačanje imuniteta prvi korak u prevenciji nastanka gripa ili prehlade.

Ishrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači i vi ćete se odupreti sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Nekim ljudima u početku konzumiranja kefira baš i ne prija, verovatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%) ili velike količine probiotika.

Pročitajte i… Zbog čega se nepravilno hranimo i zašto Đoković jede urme?

Kliknite na sledeću stranicu…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje telo i probavu da se navikne na kefir. Počnite sa 1/8 šoljice dnevno (čak ga možete izmešati sa punom čašom vode), a zatim postupno povećavati.

Kefir se može koristiti kao lek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju (kao što je ovaj napitak ili nakon hemoterapije gde je 4 šoljice dnevno prihvatljivo). Napraviti pauzu jednom nedeljno, kada ne konzumiramo kefir bar 1 dan. Čak i na Tibetu postoji uverenje da je najbolje piti samo 2 šoljice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

Pročitajte i… Šta bi se dogodilo vašem telu ako biste prešli na sirovu hranu?

Evo njegovog recepta za napitak od bundeve za moćnu probavu i jačanje imuniteta:

Sastojci:

4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive)

150 g kuvane i ispasirane bundeve

1 kašika prirodnog meda.

Priprema:

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuvane i ispasirane bundeve. Sve dobro izmešajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda. Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno deluje na organe za varenje, ubrzava metabolizam i jača imunitet celog organizma.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: