Categories Zdrava ishrana

Ishranom protiv celulita: Najbolje namirnice za zategnutu kožu

Iako redovno vežbate i trudite se da izgledate lepo, celulit koji se taloži na vašim nogama i zadnjici  onemogućava postizanje željenog cilja. Prvo što treba da uradite jeste da promenite način ishrane i na taj način pospešite topljenje masnih naslaga, te i umanjite vidljivost celulita.

Pixabay

Anticelulitna dijeta podrazumeva niskokaloričnu i raznovrsnu ishranu, bogatu vlaknima, voćem i povrćem i biljnim uljima. Takođe, potrebno je konzumirati i namirnice koje sadrže dovoljne količine vitamina A, E, C i K, jer poboljšavaju tonus kože, jačaju vene i kapilare. Pri tom, hranu treba što manje soliti.

1. Voda

Voda je napitak broj jedan u borbi protiv celulita. Međutim, uopšte nije potrebno piti litre vode dnevno, sa ubeđenjem da će to izbaciti toksine iz organizma. Dovoljno je popiti litru i po vode dnevno. Gaziranu vodu pijte u manjim količinama, jer je ona bogatija solima i pospešuje zadržavanje vode u organizmu. Ipak, nemojte je potpuno izbaciti jer mineralna voda sadrži vredne minerale. Takođe, potrebno je da jedete namirnice koje sadrže dosta tečnosti poput lubenice, manga ili šljive odličan su izbor, a uz to sadrže dosta vitamina A i C kao i antioksidanata, koji će pomoći da koža ostane zategnuta.

3. Beli luk

Na pojavu celulita utiče kofein i nikotin iz cigareta, a beli luk je dobar izbor u borbi protiv celulita. Novija istraživanja pokazala su da je beli luk veoma dobar u prevenciji prekomernog gojenja, te i veoma poželjan deo svake dijete jer je dobar za gubljenje viška kilograma jer ubrzava metabolizam i topi masne naslage, a na taj način uklanja i celulit.

4. Đumbir 

Đumbir je naročito koristan za oslobađanje viška tečnosti iz organizma. Osim što deluje kao diuretik, ova biljka podstiče rad sistema za varenje i snižava nivo šećera i holesterola u krvi. Pored toga, đumbir smanjuje apetit, ali ubrzava metabolizam i tako pomaže u gubljenju kilograma. Takođe, on ubrzava cirkulaciju što pomaže da se vaše telo oslobodi celulita. Osim đumbira, isto dejstvo protiv celulita ima i kurkuma.

5. Ruzmarin

Ruzmarin poboljšava cirkulaciju zbog čega je odličan saveznik u borbi protiv celulita. On, takođe, pomaže kod varenja i topljenja masti i otklanja nečistoće koje se zadržavaju ispod kože. Pored toga, ovaj začin sadrži i supstance koje ćelije čine elastičnijim, a kapilare jačim.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA