Categories Zdrava ishrana

Jedite zdravo na poslu

Ako ste sposobni da obavljate brojne poslovne i privatne obaveze, tada ste sigurno sposobni i da kontrolišete i organizujete svoje obroke, tako da budu redovni i što zdraviji.

Nemojte propuštati doručak. Bilo bi savršeno kada biste pre odlaska na posao pojeli doručak, ali ako niste odmah gladni ili jednostavno nemate vremena za njega, spremite nešto i ponesite sa sobom ili, pak kupite usput. Verujemo da ćete uvek naći pet do 10 minuta vremena na poslu za pauzu da strpate nešto u usta, bilo s nogu ili sedeći za kompjuterom.

Flašica vode. Poslovne obaveze, stres, neumoljiv ritam mogu biti uzrok dehidracije organizma. Neke osobe toliko su zaokupljene poslom da se ni ne sete da su žedne. Međutim, niko ne može reći da nema vremena da popije nekoliko čaša vode. ponesite flašicu vode, stavite je na radni sto i pijte gutljaj po gutljaj.

Voće u torbi. Dnevni unos vitamina i minerala vrlo je važan za pravilno funkcioniranje organizma, stoga nikako nemojte propusiti da u svojoj torbi imate neko voće koje ćete pojesti tokom radnog dana. Ono ne samo da će vas osvežiti, nego i zasititi.

Zdrave grickalice. Većina osoba voli i ima potrebu da nešto gricka dok radi. Kako to ne bi bili čipsevi, čokoladice i druga nezdrava hrana, svakodnevno sa sobom nosite kesicu zdravih grickalica, poput sušenog voća, raznih semenki i slično. Dobićete potrebnu energiju za rad, kao i sve dnevne potrebe za šećerom.

Brzo i lako. Većina radnih osoba za vreme pauze na poslu jede svakakve oblike sendviča ili peciva. Naravno, sendviči mogu biti vrlo ukusna i zdrava hrana, posebno ako ih sami spravite. Kupite integralni hleb ili pecivo, unutra stavite nemasnu salamu, sir, malo salate, paprike, paradajz, krastavce ili pak neko drugo slično povrće. Izbegavajte majonez ili slične namaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA