Categories Zdrava ishrana

Kako započinju dan žene koje se zdravo hrane

Odmah da kažemo: ne ovako kao na fotografiji! U svakom slučaju, ne tortama i kolačima! Odgovor na pitanje iz naslova potražili smo od Nevene Veselinović, autorke i urednice bloga venganluk.com, a vas pozivamo da nam, u komentarima posta, napišete kako izgleda vaše jutro. Nestrpljivi smo da čujemo!

Priredila: Jasmina Ubiparip

“Iako sam po prirodi razigrana, što podrazumeva da ne volim jednoličnost i pravila, svesna sam da je u određenim životnim segmentima neophodno biti krajnje disciplinovan i praktikovati određene rutine”, započinje Nevena svoj odgovor na naše pitanje kako izgleda njena jutarnja rutina. “Od rutina postaju navike, a navike umnogome određuju tok našeg života i ono što nazivamo sudbinom.” Upravo zato Nevena se trudi da praktikuje korisne rutine, posebno kada je u pitanju početak dana.

Recepte naše sagovornice, Nevene Veselinović, pronaći ćete na blogu veganluk.com

Možda neočekivano od jedne food blogerke, ali Nevena se trudi prvo da nahrani svoj duh, pa tek onda misli na telo: “Vrlo je važno kako počinjemo dan, ne samo kad je ishrana u pitanju već i same misli, tempo i dubina disanja. Svakog jutra, ma koliko se rano budila, banalno rečeno – praznim mozak – kako bih sveža ušla u novi dan. Praktikujem da bosih nogu, spojem vežbica ujednačenog disanja i namere otpuštanja misli, postignem jutarnju svežinu i prvo olakšam i nahranim svoj duh.”

Nakon toga se posvećuje higijeni tela i pre doručka popije do dve čaše vode ili limunade (voda, napominje ona, treba da bude sobne temperature ili mlaka). “Zatim u prvih pola sata nakon buđenja telo okrepim s dva brazilska oraha i/ili manjom šakom semena sirove golice, a doručak dalje zavisi od raspoloženja. Nekad je to bistra ili miso supa, čorbica od povrća s kuvanim žitaricama, nekad buritos s integralnom tortiljom i povrćem, nekad ovsena kaša s biljnim mlekom, orašastim plodovima i sušenom aronijom. A nekad pak napitak s ovsenim pahuljicama, rogačem i puterom od indijskog oraha.”

 

 

@veganluk

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA