Maja Volk: Uz presnu hranu osećam se odlično

by | avgust 24, 2015

Maja Volk objasnila nam je zbog čega je jako dobro jesti presne namirnice, kao i izbegavati prerađevine. Saznajte koje su to biljke koje mogu da se obračunaju s rakom i kako Maja priprema svoje obroke.

Foto: Janko Petković

Foto: Janko Petković

Medicina se bavi posledicom, a ne uzrokom, a rak leči po sistemu operacija-radijacija-hemoterapija. Sve sam to prošla i na kraju se pretvorila u staricu ruiniranog tela i slomljene psihe. Imunitet mi je bio toliko slab da je i kijavica mogla da me ubije. Godinu dana posle operacije počela sam sa psihoterapijom, telesnim vežbama i ”živom” hranom. U roku od tri nedelje bila sam nova osoba„, objašnjava Maja i dodaje: „Večito sam se borila s desetak kilograma viška i stalno sam bila na nekim dijetama, a omiljena mi je bila tzv. baletska (s tvrdo kuvanim jajima i viršlama).
Mirila sam se s tim da imam ”loš metabolizam” i da sam ”sklona gojenju”. Svakog dana sam se merila, a kad bih pojela nešto slatko, mučila me je griža savesti. Prvi pad imuniteta osetila sam pre desetak godina, kad sam zbog koksaki virusa na srcu četiri meseca bila nepokretna. Trebalo je rak da dobijem da bih konačno shvatila šta sebi činim lošom ishranom“.

Tagovi: