Manje crvenog mesa, a više integralnih žitarica štiti od plućnih bolesti

by | februar 6, 2015

Kontrola unosa crvenog mesa i pojačana konzumacija integralnih žitarica za veoma kratko vreme daće neverovatan rezultat, zaštitiće nas od hroničnih plućnih bolesti.

Odlične vesti dolaze iz Francuske gde je nedavno završeno ispitivanje kako crveno meso utiče na zdravlje ljudi.

Naime, preporuke stručnjaka glase: ako ste do sada najčešće jeli crveno meso, svedite ga na minimum. Biće dovoljno da se jednom (idelano je nijednom) obradujete sočnom šniclom bilo kojeg crvenog mesa. Pravilna ishrana u tom smislu znači da je neophodno više jesti integralne žitarice i proizvoda od integralnog brašna.

Tako koncipirana zdrava hrana rezultiraće zaštitom od hroničnih plućnih bolesti kojih je sve više u poslednje vreme.

Značajna sugestija odnosi se i na unos alkohola. Dokazano je da alkohol povećava rizik od plućnih bolesti.

Iako se već odavno naglašava štetnost pušenja po zdravlje čoveka i ovo isitivanje je pokazalo kako pušenje utiče na povećan rizik od hroničnih plućnih bolesti.

Francuski naučnici ističu na kraju da je pravilna ishrana jednako važna za zdravlje čoveka bar isto onoliko koliko i fizička aktivnost.

Tagovi: