Pet namirnica za ekspresni obrok

by | april 12, 2013

Nemate dovoljno vremena da pripremite ručak kakav želite za svoju porodicu? U ovakvim situacijama, uvek je dobro da u kuhinji imate nekoliko namirnica koje će vam osigurati brz, ali ukusan obrok.

Paradajz

Bez obzira da li je sezona ili ne, paradajz možete uvek imati kod kuće – svež, u tetrapaku, konzervi ili staklenoj flaši. Od brze paradajz čorbe, ukusnih brusketija ili testenine, paradajz možete koristiti i za razne soseve za mnoga jela i variva.

Pasulj u konzervi

Brzo se priprema i savršen je u kombinaciji s povrćem, a možete ga i napraviti posebno, za salatu. Ako imate malo više vremena, od konzerviranog pasulja možete napraviti klasično varivo. Još jedan zanimljiv obrok dobićete ako pasulj pripremite na dinstanom luku i dodate, na primer, brokoli. Na sve to dodajte špagete, izrendajte preko parmezan i uživajte u ukusnom jelu.

Pančeta

Pančeta je mnogima lepša i ukusnija od slanine. Probajte da je dodate u bilo koje varivo i sigurno ćete primetiti razliku u ukusu. Ipak, najukusnija je kada se malo proprži i jede u kombinaciji s povrćem i testeninom.

Kremast sir

Lako se topi, te je odličan za pripremu soseva, a savršen je za friški hleb. Može vam poslužiti i za pripremu pire krompira, te je uvek dobro da ga imate u frižideru.

Jaja

Na koji god način da ih pripremite, onda su svakako gotova za nekoliko minuta. Idealan su obrok za svako doba dana i mogu se kombinovati sa više vrsta namirnica. Ako ste u velikoj žurbi, a želite da pojedete nešto toplo, na tost hlebu otopite sir, preko stavite neko povrće, malo šunke i izrendajte kuvano jaje.

Tekst: Life Content
Izvor: tportal.hr

Tagovi: