Priroda je čudo: Izgled namirnice pokazaće vam koji organ ona leči!

by | septembar 25, 2014

Paradajz poboljšava zdravlje srca, a svojim izgledom i podseća na ovaj ljudski organ. Avokado, na primer, smanjuje rizik od karcinoma materice a potrebno mu je tačno devet meseci da od cveta postane plod! Čudesno, zar ne?

paradajz srce

Paradajz – Srce

Paradajz je podeljen na četiri komore i crvene je boje. Srce takođe. Istraživanja pokazuju da je ovo voće krcato kalijumom i gvožđem, te je dobra hrana za srce i krv.

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranama… 

orah mozak

Orah – Mozak

Orahova jezgra liče na mozak – ima levu i desnu hemisferu, čak i nabori podsećaju na moždane vijuge. Poznato je i da orah poboljšava moždane funkcije.

celer kosti

Celer – Kosti

Celer podseća na kost i utiče na zdravlje kostiju. Ljudske kosti sadrže 23 odsto natrijuma – baš kao i ovo povrće. Ako putem hrane ne uzimate dovoljne količine natrijuma , vaš organizam će ga crpeti iz kostiju, koje tada slabe.

Avokado - Materica

Avokado – Materica

Avokado, patlidžan i kruška poboljšavaju zdravlje i funkciju materice – a svojim oblikom i liče na ovaj organ. Samo jedan avokado nedeljno pomaže u ravnoteži hormona, a redovna konzumacija smanjuje rizik od karcinoma materice i jajnika. Zanimljivo je i to što je potrebno tačno devet meseci da avokado od cveta postane zreo plod!

slatki krompir pankreas

Slatki krompir – Pankreas

Slatki krompir sličan je pankreasu i uravnotežava šećer u krvi.

sargarepa oci

Šargarepa – Oči

Šargarepa, kada je presečete, podseća na ljudsko oko. Da, i nauka je dokazala da šargarepe i te kako povećavaju protok krvi i poboljšavaju vid.

grejp dojka

Grejpfrut – Dojke

Narandža, grejpfrut i ostali agrumi koji podsećaju na dojke poboljšavaju protok limfe kroz njih i time smanjuju rizik od karcinoma dojki.

djumbir zeludac

Đumbir – Želudac

Đumbir podseća na želudac, a poznato je da ublažava stomačne tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na takav način poboljšavaju probavu i sprečavaju grčeve, čir, oštećenja sluznice želuca. Koristi se i za lečenje želučanih bolesti poput dispepsije, te dijareje.

Gljiva uho

Gljiva – Uho

Kada pečurku presečete na pola ona podseća na ljudsko uho. Gljive poboljšavaju sluh, jer su jedna od retkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.

Smokva Spermatozoidi

Smokva – Spermatozoidi

Smokve su pune semenki i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermatozoida što sprečava sterilitet kod muškaraca.

Izvor: atma.hr

Tagovi: