Categories Zdrava ishrana

Saveznici vitke linije: 10 najboljih prolećnih namirnica

Proleće je doba godine koje nas oslobađa svih zimskih tereta, te je prioritet da eliminišemo teške obroke i namirnice koji ih čine. Ono što uvek prija organizmu su namirnice pune hranljivih sastojaka, minerala i antioksidanata – savršene za buđenje iz “zimskog sna”.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Iako još uvek nemamo veliki izbor svežeg voća i povrća, njih će vremenom biti sve više, a čak i sada postoje određene namirnice bogate vitaminima, nutrijentima i vlaknima, koje možete iskoristiti kako biste vašem organizmu pružili potrebnu energiju.

Pročitajte i… Prolećna detoksikacija: Top 15 namirnica za čišćenje organizma

Otkrivamo vam neke od najboljih prolećnih namirnica koje će vam pomoći da očistite toksine koji su se u organizmu nakupili tokom zime, a neke od njih će vam pomoći i da se oslobodite takozvane “prolećne depresije” koja nastaje kao posledica zimskih problema – nedostatka sunčeve svetlosti, svežeg voća i povrća, te fizičke aktivnosti.

Pogledajte u nastavku koje namirnice će vas “razbuditi”, napuniti energijom, te i ubrzati vaš metabolizam i pomoći vam da se oslobodite masnih naslaga nakupljenih tokom zime.

Koje su to najbolje prolećne namirnice koje će očistiti vaš organizam, ali i podstaći mršavljenje pogledajte na sledećim stranama… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA