Svako veče pred spavanje popijem čašu vina i ispostavilo se da radim pravu stvar!

by | septembar 29, 2016

Tražite način da se oslobodite nekoliko kilograma viška, a da to bude „bezbolno“ i bez posebne korekcije ishrane? Stručnjaci imaju odgovor na to! Rešenje može da bude vino, vino u „gluvo“ doba noći!

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Otkada sam ušla u dvadesete, imam malu i „naivnu“, a opet tako neophodnu naviku – svako veče volim da „začinim“ čašom vina. Nekada je belo, nekada roze, nekada jako crno, ali bitno je da mi ulepša dan, opusti me pred počinak i da mi osećaj da će nekako jednostavno sve biti baš kako treba.

Ispostavilo se da sam, premda nehotice, radila savršenu stvar za svoje telo. Naime, istraživanja Univerziteta Vašington Stejt iz 2015. godine pokazalo je da vino i gubitak kilograma idu ruku pod ruku, a zahvaljujući supstanci resveratrol.

Pročitajte i… Merilin Monro imala je “magičan” režim ishrane, ali su ga svi drugi smatrali bizarnim

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Kliknite na sledeću stranicu…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Jedinjenje, koje se uglavnom nalazi u crvenom vinu, pomaže da se u našem telu „bele masti“ transformišu u „braon masti“, koje se lakše sagorevaju i sprečavaju gojaznost.

Neke prethodne studije, konkretno ona iz 2012, pokazale su da će jedna čaša vina noću obuzdati potrebu za grickanjem, što takođe pomaže pri borbi za dobru liniju.

Hm, priznajem – imam jedan argument više za svoju „veselu“ naviku, ali pažnja – jedna čaša ne znači i čitavu flašu!

Lekari preporučuju oprez pri konzumiranju vina, jer previše alkohola svakako može da naškodi našem organizmu. A, ako nsite ljubitelj vina, uvek postoje alternative – borovnice, grožđe i jagode su prirodni izvori resveratrola.

Pročitajte i… Ne volim beli luk, ali otkad sam njime izlečila lice – ne ispuštam ga iz ruku!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

 

Tagovi: