Tips & tricks

by | mart 19, 2011

Poslušajte preporuke naših čitateljki koje su svoje recepte sistematizovale, pa sad u svakom trenutku lako mogu da pronađu onaj koji im je potreban.    

Čuvam recepte u laptopu 
“Svi recepti koje sam do sada prikupila sačuvani su u specijalnom folderu mog laptopa, koji je klasifikovan prema vrstama jela. Prema nazivu jela uvek mogu brzo da pronađem recept za ono što želim da pripremim.”
Marija (29), Pančevo   

Grupišem recepte o nacionalnim kuhinjama  
“Budući da smo “mešana” mađarsko-slovačko-srpska porodica, organizovala sam sve recepte prema kuhinjama ovih zemalja i držim ih u posebnim kutijama. Stalno variram jelovnik u jednom mesecu, pa su svi zadovoljni, a ja uvek znam gde se nalazi određeni recept.”
Emilija (34), Kać   

Koristim foto-album sa putovanja  
“Pošto često putujem, napravila sam specifičan foto-album, u kojem čuvam fotografije iz brojnih zemalja, sa receptima jela koje sam tamo probala. Na ovaj način osvežavam memoriju i slikama i ukusima!”
Katarina (37), Beograd  

Razmišljam sezonski 

“Kuvam jela u zavisnosti od godišnjeg doba, pa tako koristim i različite recepte. Leti spremam meso na žaru uz dosta salata od svežeg, sezonskog povrća. Tokom zime, naš jelovnik se bazira na supama, čorbama i kuvanim jelima od mesa i povrća.“
Milica (42), Kruševac  

Čuvam recepte u plastičnim fasciklama u registratoru  
“Osim što je čuvanje recepata na ovaj način praktično i pregledno, jer svi se nalaze na istom mestu, uredno složeni, plasična ovojnica sprečava mrljanje papira. Čak i ako se desi da nešto tokom spremanja hrane kapne, može jednostavno da se obriše.”
Tanja (30), Novi Sad  

Koristim kancelarijsku policu  
“Odavno sam sortirala sve svoje recepte u kancelarijske police, koje sam smestila kao ‘višespratnicu’ na jedan kuhinjski element. Svaka polica je obeležena tipom jela, što mi omogućava da uvek brzo nađem ono što želim.”
Gordana (36), Petrovaradin

Tagovi: