Categories Zdrava ishrana

Zimski napici za snažniji organizam

Tokom hladnih dana, našem organizmu su vitamini potrebniji nego inače. Izdvojili smo četiri zimska napitka koja će vam pomoći da svoj organizam ojačate. 

Šejk od šumskog voća

U blender sipajte 2dl mleka, dodajte kašiku meda i dve šake smrznutog šumskog voća. Ako ne želite da šejk bude hladan, odmrznite voće pre upotrebe. Sve zajedno izblendirajte i vaš ukusan voćni šejk je spreman.

Čokoladni napitak

U blender sipajte jednu čašu mleka i dodajte dve kašike čokolade prethodno istopljene na pari. Smesu izblendirajte, a potom dodajte šaku indijskih oraščića, te ponovo blendirajte dok se ne usitne. Svi ljubitelji čokolade biće oduševljeni ovim napitkom.

Vitaminski smoothie

Ogulite dve narandže i dve mandarine. Stavite ih u blender i dodajte jednu kašiku soka od limuna. Miksajte dok ne dobijete homogenu tečnost. Napitak možete zasladiti kašikom meda, koji ćete dodati u toku mešanja.

Tropsko piće

Za ovaj napitak potrebni su vam jedna manja banana, četvrtina ananasa, kokosovo mleko i kokosovo brašno. Očišćeni ananas isecite na kockice. Bananu takođe ogulite i iseckajte na manje komade. Sve zajedno stavite u blender i dodajte kokosovo mleko. Dobro izmiksajte i poslužite ukrašeno s malo kokosovog brašna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA