Categories Iz prirode

Kako vam ovo “crno ulje” može spasiti zdravlje, kosu i ten

Hladno ceđena ulja su definitivno obeležila ovu eru i pokazala sva svoja delotvorna dejstva na poboljšanje celokupnog zdravlja, ali i izgleda čoveka. Bilo da se koriste u ishrani ili za negu lepote, priorodni preparati daju željene rezultate. Međutim, o ulju crnog kima se zapravo jako malo zna. Otkrivamo vam sva njegova svojstva zbog kojih ce vam ovo ulje biti omiljeno.

Foto: Gulliver/Getty
Foto: Gulliver/Getty

Ulje crnog kima je najcenjenije među lekovitim semenima jer ima širok spektar blagotvornog dejstva, ojačava imuni sistem, pomaže u detoksikaciji celog organizma., blagotvorno deluje na disajni, probavni i mokraćni sistem, i na bolju cirkulaciju, ublažava alergiju i astmu, leči uporni bronhitis, hronični kašalj, bolesti želuca i akne, psorijazu, ekcem na rukama i druge oblike dermatitisa.

Ali ono što će interesovati mnoge dame jeste da se ulje crnog kima pokazalo odlično kada je nega kože i kose u pitanju.

Kosa

Gotovo da nema žene koja ne sanja o bujnoj i sjajno kosi kao sa reklame. Uz ulje crnog kima možete baš to i da ostvarite. Dodajte ulje crnog kima maslinovom ulju u odnosu 1:1. Utrljajte u teme i nakon pola sata isperite mlakom vodom. Za bolje zdravlje kose, dodajte ulje semena kokosovom ulju u odnosu 1:2. Sve dobro promešajte i umasirajte u kosu. Operite posle 30 minuta, ovaj tretman učiniće da vaša kosa zablista i da brže raste.

Pročitajte i… Zbog čega bi i vi trebalo da držite limun u svojoj dnevnoj sobi?

Kilknite na sledeću stranicu… 

2 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA