Categories Iz prirode

Prirodni i neodoljivo jednostavni trikovi za bele zube i holivudski blistav osmeh

Blistav osmeh i zdravi zubi postali estetski imperativ modernog doba naročito kod holivudskih zvezda, a sve više možemo videti i mlade devojke kako posežu za različitim preparatima kako bi postigle holivudski osmeh. Međutim, laserska izbeljivanja mogu biti skupa, ali moguće je da vam zubi budu beli i bez odlaska stomatologu.

Foto: Gulliver/Getty
Foto: Gulliver/Getty

Pre svega trebalo prvo se informisati o tipovima boje zuba, a potom i kako uticati na njihovu promenu. Boja zuba varira od plavičasto-bele na mlečnim, do žućkasto-bele na stalnim zubima.

Do promene boje dolazi pod uticajem raznih faktora poremećaji u metabolizmu, ali i strukturi i mineralizaciji zuba, žutica kod novorođenčadi, urođene srčane mane… Prebojena zubna gleđitamni zubi nastaju i zbog dejstva pigmenata iz hrane i pića, kao i nikotina, nekih lekova,ali i usled starenja.

Trebalo bi izbegavati ili svesti na najmanju moguću meru konzumiranje soja sosa, kafe, vina i nekih čajeva. Ako bez nekih pića ne možete, pijte ih na slamku.

Pročitajte i… Kada ovo pročitate kafu više nikada nećete skuvati bez cimeta

Kliknite na sledeću stranicu… 

4 komentara

  1. Genetika i ponasanje majke u toku trudnoce je presudno za kvalitet zuba,samim tim i boju,ali je znacajna svaka pomoc

  2. Izbeljivanje dosta zube cini osetljivim. Prirodni izbeljivac soda bikarbona moze da pomogne privremeni da izbelite zube kada vam z aneku priliku zatreba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA