Categories Iz prirode

Zbog čega bi i vi trebalo da držite limun u svojoj dnevnoj sobi?

U savremenom vremenu sve je više zabeleženih slučajeva borbe sa karcinomom i drugim malignim oboljenjima. Glavni krivac je nezdrava ishrana. Međutim, uprkos našoj želji da se zdravo hranimo, voće i povrće koje se nalazi na policama supermarketa i pijacama, zapravo je puno pesticida. Zato je recimo veliki broj onih koji se odlučuju da gaje limun u saksiji, samostalno kod svoje kuće.

Foto: Gulliver/Getty
Foto: Gulliver/Getty

Ova egzotična voćka, pored toga što je glavni sastojak omiljenog nam napitka, obezbeđuje nam neophodnu količinu vitamina C i izgrađuje naš imuni sistem. Uspešno štiti od gripa i prehlada, naročito u zimskom periodu. A kako gajenje limuna u saksiji nije previše zahtevno, nećete imati puno posla oko njega. Potrebno je da mu obezbedite dovoljno svetlosti i toplote za početak.

Organski uzgoj limuna

Organski uzgojen limun u saksiji ima brojne zdravstvene prednosti u odnosu na kupovni. On je poseban po tome što sadrži vlakno koje je ključno za zdravo funkcionisanje creva. Popravlja vid i smanjuje opasnost od nastajanja žute mrlje, neutrališe bolove u kolenima i zglobovima, jača jetru i balansira odnos između kiseonika i kalcijuma, sprečava nastanak patogenih bakterija koje izazivaju hronične upale, ali povoljno utiče i na akne i izražene bore. Takođe, odličan je i za kosu ukoliko imate problema sa masnom kosom i intenzivnim lučenjem sebuma.

Pročitajte i… Dva sastojka i mnogo dobre volje…vreme je za surovi zimski detoks!

Kliknite na sledeću stranu…

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA