Categories ZDRAVLJE

Kako podnosite stres u odnosu na krvnu grupu

Važno je da znamo krvnu grupu kojoj pripadamo, zato što nam ona može otkriti mnogo toga o našem zdravlju, kojim smo bolestima skloni, koju bi hranu trebalo da izbegavamo, a pored toga i kako podnosimo stres.

Vaša otpornost na stres zavisi i od toga koja ste krvna grupa. Naučno je dokazano da osobe koje imaju krvnu grupu A najteže podnose stres, jer u krvi imaju veći stepen kortizola, hormona odgovornog za stres, što znači da su stresu podložnije od osoba koje su nosioci drugih krvnih grupa.

Fizička aktivnost najbolji je način da smanjite stres u vašem organizmu, a osobama sa krvnom grupom A preporučuju se umirujuće aktivnosti, koje smanjuju nivo kortizola u krvi, poput joge.

Osobe sa 0 (nultom) krvnom grupom, najotpornije su na stresne situaije, ali i njima je neophodno da iz organizma izbace određenu količinu koritzola. Za njih su najpogodnije energične vežbe, koje će brzo otkloniti sve tegobe koje donosi stres.

Osobama sa krvnom grupom B takođe odgovara umerena aktivnost, joga ili dugo, lagano šetanje, dok je osobama sa AB krvnom grupom najbitnija uravnotežena rutina, a najviše im škodi preterano osciliranje hormona stresa.

Pročitajte i…Šta kriju vaši geni: Da li i vi treba da se testirate?

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Autor: T. V.

Foto: Thinkstock

1 komentar

  1. Bez obzira na krvnu grupu, moramo da vezbamo kako da reagujemo na stresne situacije. Da zivimo u sadasnjem trenutku, da sto manje brinemo, jer sve se na kraju zavrsi kako je najbolje za nas. Promenimo pogled na stresne situacije!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA