Categories ZDRAVLJE

Kako prekomerno korišćenje tehnike utiče na našu kožu

Tehnologija se danas umešala u sve segmente našeg života i iako nam u mnogo čemu olakšava dan, negativno utiče na mnoge stvari vezane za naše zdravlje, socijalizaciju i slobodno vreme.

Osim što narušava zdravlje i kvalitet života, loše utiče i na našu kožu.

Plava svetlost koja dopire sa displeja  naših mobilnih telefona i računara, poznata je kao visokoenergetska vidljiva svetlost, koja dokazano loše utiče na pigmentaciju kože i može uzrokovati pojavu pega, sličnih onima koje izaziva preterana izloženost sunčevoj svetlosti.

Ova svetlost oštećuje kožu podjednako kao UV zračenje, ako ne i više. Ona podstiče veću proizvodnju melanina u ćelijama kože i na taj način pospešuje starenje.

S obzirom na način  života, tehnolohiju je nemoguće potpuno isključiti, ali možemo se barem malo zaštititi od njenih loših uticaja.

Kožu ćemo najbolje zaštititi ukoliko je svakodnevno mažemo kremom sa zaštitnim faktorom i ukoliko povećamo unos vitamina C u naš organizam.

Pored toga pokušajte da barem malo smanjite vreme provedeno na telefonu ili računaru, i izađite na svež vazduh, uživajte u lepoti dana i neobaveznom ćaskanju sa prijateljima, oči u oči!

Pročitajte i…Evo kako sprečiti isušivanje kože zimi

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA