Categories ZDRAVLJE

Kako sprečiti respiratorne infekcije kod dece?

Tokom hladnijih meseci mnogo dece oboli od različitih infekcija, a virusi su prvi na listi uzročnika. Zbog čega dolazi do infekcija i kako ih sprečiti razgovarali smo sa mr ph spec. Jelenom Šteković.

Kako dolazi do respiratorne infekcije?

Respiratorne infekcije se veoma brzo šire, jer se prenose kijanjem, kašljanjem ili neposrednim kontaktom obolelih sa zdravim osobama. Najčešće su virusnog porekla, uglavnom traju kratko, protiču bez komplikacija i ne zahtevaju primenu antibiotika.

Kako zaštiti decu od infekcija?

Kako bismo decu zaštitili od infekcija ne možemo ih držati pod staklenim zvonom, ali im možemo ojačati imunitet. Da bi se sprečilo oboljevanje najvažnija je prevencija. Deca tek sa dve godine života stiču imunitet odraslih. Upravo u tom periodu je važno delovati preventivno, odnosno pomoći u formiranju mikrobiote creva deteta, čime se smanjuje rizik od eventualnog nastanka alergijskih i akutnih bolesti. Održavanjem prirodnog balansa crevne mikrobiote jača se imunitet deteta.

U tu svrhu se danas sve više koriste sinbiotici ProbioKid immuno-preparati koji predstavljaju kombinaciju probiotskih bakterija i prebiotika. Kontinuiranom primenom ProbioKid immuno dokazano se smanjuje učestalost respiratornih infekcija, učestalost upotrebe antibiotika, pojave povišene telesne temperature, kašlja, rinoreje (sekrecije iz nosa) i broj dana odsustva dece iz kolektiva (i roditelja sa posla).

ProbioKid Immuno se koristi jednom dnevno, tako što se sadržaj kesice rastvori u soku, vodi, čaju ili nekom drugom napitku po želji. Za postizanje optimalnog efekta preporučuje se kontinuirana upotreba tokom perioda od nekoliko uzastopnih meseci. Saveznik u toj borbi protiv virusa nam svakako može biti ProbioKid immuno, jer uz ProbioKid immuno virusima je odzvonilo!

Foto: Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA