Categories ZDRAVLJE

Kako sunčevi zraci mogu ostaviti trajne promene na vašoj koži?

Zaštita kože od preterane izloženosti suncu zaista je važna. To možete primetiti i na osnovu mnogobrojnih preporuka SPF krema na društvenim mrežama, kao i na osnovu mnogih tekstova na portalima. To nije bez razloga, već da biste uspešno razvili svest o važnosti zaštite vaše kože.

Prekomerno izlaganje suncu može dovesti do trajnih posledica na vašoj koži. Ukoliko imate hormonskih problema, postoji verovatnoća da vam neki delovi kože lica nisu dovoljno pigmentovani ili su čak hiperpigmentovani, pa vam sunčanje može izazvati smeđe ili bele fleke po licu. Ovakva promena pigmenta kože naziva melazma, a do nje može doći i u trudnoći. Ove fleke nažalost ostaju trajno na vašoj koži i jako ih je teško ukloniti.

Ako ste se spletom okolnosti susreli s melazmom, rešenje postoji, ali proces oporavka kože je poprilično dug i morate biti uporni. Svako veče i svako jutro pre uobičajene kreme za lice, na kožu lica nanesite retinol, glikolnu kiselinu ili vitamin C.

Čak i minimalno izlaganje suncu zahteva određene mere predostrožnosti. Zato iz kuće ne izlazite pre nego što ste naneli kremu sa zaštitnim faktorom. Sve u svemu, budite uporni kako bi vam ovo postala navika i sastavni deo vaše rutine.

Pročitajte i…Hidratacija na prvom mestu

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA